LEDER

Guds kvern maler sakte

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Løftene om 12000 nye sykehjemsplasser innen 2015 er grundig gjort til skamme. En oversikt Aftenposten presenterte fredag viser at resultatet av den rødgrønne regjeringens anstrengelser er blitt noe i overkant av én sykehjemsplass mer per kommune. Nettoøkningen er ifølge avisa 567 plasser fordelt på 428 kommuner.

Det er ikke blitt bygget nok nye i forhold til de gamle plassene som er lagt ned. Flere gamle flersengsrom er blitt enerom. Kvaliteten er bedre på de nye. Blant annet kan rullestolbrukere lettere komme seg fram både i rommene og på badet. Med i regnestykket hører også at det er blitt flere plasser i omsorgsboliger som har tilbud om heldøgns pleie- og omsorg.

Men hvordan man snur og vender på tallet er det langt fra de 12000 som både tidligere statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg og nåværende Ap-leder, daværende helseminister, Jonas Gahr Støre formulerte som målsetting med krav på å bli trodd. Resultatet er så magert at partiets helsepolitiske talsmann på Stortinget, Torgeir Micaelsen, sier seg misfornøyd og mener det bør føre til selvransakelse. Riktignok formulerer han seg slik at han mer enn gjerne deler ansvaret med andre: «Det ble bevilget mer enn nok penger til investeringer for å nå disse målene, men av ulike årsaker ble de ikke satt i sving. Alle partier - også vi i Ap - må ta det inn over oss.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer