Guds lam fikk sin hevn

I 2007 gikk Lamb of God på snørra. På Hove sin første festivaldag fikk de revansje.

FIKK REVANSJ: Lamb of Gods Hove-debut i 2007 gikk ikke så bra. På årets første festivaldag fikk den amerikanske kvintetten oppreisning og mere til. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
FIKK REVANSJ: Lamb of Gods Hove-debut i 2007 gikk ikke så bra. På årets første festivaldag fikk den amerikanske kvintetten oppreisning og mere til. Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

HOVEFESTIVALEN: Da Virgina-bandet Lamb of God besøkte Hove-festivalen første gang i 2007, gikk det mer eller mindre rett vest på grunn av uløselige lydproblemer.

I noen nervepirrende sekunder, så det ut til å gå samme veien denne gangen også. Men før trumfferden «Walk With Me In Hell» får teknikerne bukt med rusket og Hove-sletta formelig bader i majestetisk vellyd.

Veloljet maskineri Publikum kauker med og vokalist Randy Blythe er åpenbart i praktslag der han kaster seg så lang han er fra side til side på den svære scenen.

«Now You've Got Something to Die For» får selskap av et par kledelige mørke skyer, sånn at det ikke blir altfor koselig i kveldssola.

Mark Morton og Willie Adlers stramme riff sitter som superlim oppå Chris Adler og John Campell gyngende komp.

Parademarsj Pantera-grooven er der, Slayers disharmoniske gitarmelodier titter innom og ikke minst er Lamb of Gods ufeilbarlige energiøs tilstede under hele den timelange seansen.

«Contractor», «Laid to Rest» og ikke minst «Redneck» og «Black Label» er rene parademarsjen og Hove-festivalen får sin første virkelige circle-pit, wall of death og alt det andre som høre med når de amerikanske skjeggebassene spenner buen. Hevnen er søt.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove