Gudsjammerlig kjedelig om selvforelskede Stockholms-sosser

Vi anmelder «kvinnebøker». Og noen andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Denise Rudberg blir kalt svenskenes svar på Jackie Collins, og har gjort seg en karriere på å skrive kioskromaner for bydamer. Hun tilhører Stockholms overklasse, og da hun kom med sin første roman fikk hun kjeft av miljøet fordi hun avslørte rikmannslivets koder.

Underholdning

Det er ifølge Rydberg overhodet ikke meningen. Hun skildrer bare livet slik hun kjenner det, og hun skriver for å underholde.

Det er godt mulig mange finner romanen om Matilde underholdende: Den førti år gamle tobarnsmoren er nyskilt. Hun er tidligere reklametegner, men har tatt seg fri for å skrive en roman.

Matilde velter seg i penger, har en smekker figur, vakre døtre og et godt forhold til sin eksmann. Plottet går ut på at hun venter på svar fra forlaget, og er nokså fortvilet over at hennes styrtrike barndomsvenn forelsker seg i henne.

De voldsomme påkjenningene fører til en krise som gjør at spiseforstyrrelsene fra barndommen dukker opp igjen. Buksene blir trangere, men hun klarer å ta seg sammen. Hun tvinger seg tilbake til Friskis og Svettis, og bestemmer seg for å gi opp forfatterplanene og heller starte en designbutikk med søsteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer