Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Guffe i Uffe

Svenskene har noe som vi kan misunne dem. De har Ulf Lundell, Skandinavias mest hardtarbeidende rocker.

I går kveld beviste han det igjen: Uffe er den ubestridte rockkongen i Skandinavia, også kortklipt og nærmest nybarbert. En slugger. En som må på veien «Om sommaren», som hans nye singel heter, for å overleve høsten og vinteren. Kort og godt: Ingen over. Ingen ved siden. Ingen i nærheten - i hele Skandinavia.

Svenskebrus

Lundell startet i Springsteen-land med klassikeren «Chans» - et sted mellom «Born To Run» og «Darkness on the Edge of Town». Han fortsatte med sin ferske «Hungry Heart»-liknende hyllest til sommeren, singelen «Om sommaren». En klassisk Lundell-hit, som representerer den lysere siden ved Lundell, og som vi må tilbake til tidlig på 90-tallet for å finne.

I oktober kommer den masseproduserende svenske nasjonalskalden ut med ny plate. Hvis låtutvalget vi hørte kan overføres til hans kommende plate, vil han roe ned gitarlarmet, noe han også gjorde på gårsdagens konsert. I stedet for to gitarer er nå to keyboardister med ham.

Men: Janne Bark var på plass. Den ginsenginfiserte gitaristen som representerer en så utemmet spilleglede at du er overbevist om at gitaren er en av hans kroppsdeler. Kvitt deg aldri med den mannen, Uffe!

«Lycklig» mann


Den ene klassikeren etter den andre trillet fram fra Lundells skattkiste i går kveld: En overbevisende tolkning av «Stakkars Jack», låta som han slo gjennom med før mange av oss som var til stede på konserten i går var født. Han skapte allsang med «När jag kyssar havet» og forsøkte å frelse salen med « (Oh La La) Jag vil ha dej» og overbeviste hele Rockefeller om at han er himmelromantisk «Lycklig Lycklig». Og det var et svett publikum som fikk fem ekstranummer.

- Det er årene mellom 42 og 50 år som er harde. Etter at du har fylt 50, går det bare oppover, ropte Lundell.

Hvor er det nye?


Hans låter, som «Vppna landskap» og «Kär och galen» som dukket opp blant ekstranumrene, er evigvarende, men jeg savner mer nytt låtmateriale fra Lundell. Han kom riktig nok med en sjelden westernavdeling fra hans utmerkede «Män utan kvinnor» fra 1997, men «Uffe»: Du har så mye mer enn 80-tallshitene. Fram med de nye varene, Uffe!

Men for en sceneartist. Ingen over. Ingen ved siden.

GOTT ATT LEVA: «Uffe» er sommer. Han flørter, sprer sol, doggfrisk hvitvin, lett solbrente smil med sine velkjente hits. Vel og bra dette, men han har masse materiale fra seinere år som han altfor sjelden spiller på konserter, mener vår anmelder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media