DEBATT

Studiestart:

Guide til et sosialt studieliv

Mye er tilrettelagt for en morsom og sosial studietid, men det er litt avhengig av at også du viser initiativ og undersøker dine muligheter.

STUDENTLIV: Vær nysgjerrig i semesterstarten, husk at mange er i samme situasjon som deg – nemlig på søken etter en ny flokk, skriver artikkelforfatter. Foto: Svein Finneide.
STUDENTLIV: Vær nysgjerrig i semesterstarten, husk at mange er i samme situasjon som deg – nemlig på søken etter en ny flokk, skriver artikkelforfatter. Foto: Svein Finneide. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Overgangen fra ungdomstid til studietid kan for enkelte være vrien. Venner spres, og interessene dine blir ikke nødvendigvis med på flyttelasset til kanskje en ny by og et nytt studiested. Likevel kan du med små grep selv ta ekstra ansvar for at studietiden blir bra med gode studiekamerater og et sosialt liv.

Ta del i en eller flere av mulighetene som er beskrevet under, og du er ett skritt nærmere å finne din sosiale flokk på ditt nye studiested

Fadderordning: Ikke lur på om du skal være med, men vurder heller hva du skal være med på i semesterstarten. Påmelding til fadderordninger er gjerne før studiestart, så ikke glem å melde deg på.

Fadderne lærer deg alt som er viktig i studietiden, du kan spørre dem om det meste og de fleste er godt sosialiserte på studiene. Bli med dem på moroa.

Studie- og kollokviegrupper: Mange møter sine første studiekamerater i faddergruppen, men du kan også møte disse i klasserommet eller på auditoriet. Sette deg sammen med andre som sitter alene, ta med en sjokolade eller noe annet du kan dele som samtalestarter og finn på et par spørsmål du kan stille som du selv kan svare på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer