Guiden til ClubQuart

Natter er din.

TIRSDAG 020702: Uavhengig om du behandler kroppen ditt som et tempel eller ikke: Tirsdag er ofte ClubQuarts mest behagelige dag å gjennomføre. Festivalmotivasjonen er på topp, publikumspresset på klubbene er ennå ganske beskjeden og den obligatoriske kjærestekrangelen er ennå tre dager frem i tid. Men hvor skal du gå?

Vi anbefaler deg å starte dagen med King Midas (Caledonien), et av Norges mest spennende rockeband som rettmessig skulle hatt et Big Bang-gjennombrudd for lenge siden. For de utrendy som ikke liker rock, bør engelske FC Kahuna (Caledonien) bli en av kveldens høydepunkter. De tidligere big beat-gutta har forvandlet seg til et av Englands hotteste band, og byr nå på en allsidig miks av pop, punk, funk, house og electro. Sjekk ut FCs «Machine Says Yes» på klodens hippeste plateselskap, City Rockers. Oppvarming kommer fra vår egen techno-kid John Storm, denne gangen uten partner da Kid.

Er europeisk beatsmusikk, gammel hipsterjazz, samba og Lill Lindfors your cup of tea , bør du sjekke ut det engelske bladet Jockey Sluts kveld på Markens. De byr på Compost-sjef Rainer Trüby og Daddy Ad. Likevel: Hvis fint vær, er det ingen tvil om at Dimtri From Paris\' sommerlige diskohouse kommer til å gjøre Kick-publikummet gladest av alle på åpningsdagen.

ONSDAG 030702: Den sofistikerte klubbtangoen til Gotan Project (Caledonien) er uten tvil onsdagens ubestridte høydepunkt (vær tidlig ute!), mens den tyske og tøffe DJen Timo Maas kommer til å rocke Caledonien mye hardere seinere på kvelden. Oppvarming fra Tellé-favorittene Ralph Myerz & The Jack Herren band. Vil du ha dyp, sexy sommerhouse går du til Kick for å høre på den kvinnelige New York-DJen Cosmo. Er du gutt og liker menn som er flinke til å gjøre vanskelige ting med to plater og en mikser, er det tidligere Scratch Perverts-medlemmet Pluss One (Markens) det naturlige valget på onsdagen.

TORSDAG 040702: Mye å få med seg på torsdag, ikke minst mange rare, men morsomme koblinger av artister. De fantastiske utøverne av skrudd elektronika Safariari - ClubQuarts norske høydepunkt! - varmer opp for den alternative housedivaen Norma Jean Bell (Caledonien). Sistnevnte kommer nok til å gi ClubQuarts dypeste og mest spirituelle housekonsert. Torsdagens andre merkelige sammensetning er vår egen klubbpopskjønnhet Frost med den bråkete nu-beats-DJen Adam Freeland (Caledonien). Hmmm...

New York-veteranen Danny Krivit er «årets Franois K» på Kick, og kommer til å by på en masse en re-edits av gamle diskoslagere («re-edits» betyr å biffe opp gamle slagere med mer bass og trommer). Bergens klubbmafia, allsidige Tellé og technoide Elektra, okkuperer hele Markens på torsdag, og byr på mange nye spennende navn ved siden the ususal suspects . Mest spenning knytter det seg til det nye Tellé-talentet Skatebård.

FREDAG 050702: Ikke så mye å få med seg på fredag, kanskje. Men sørg i det minste å få med deg Mr. Scruff (Caledonien). Hans eklektiske og maritimt betonte DJ-sett kan fort bli ClubQuarts høydepunkt. Ellers: pirrer betegnelsen «flott deep house i konsertformat» din nysgjerrighet, bør du sjekke ut engelske Schmoov på Caledonien. Er afrohouse din greie, bør den svarte New York-DJen Osunlade (Kick) være verdt et besøk. Blåfavorittene Espen og Eivinds Hi-fi Therapy tar over Markens på fredag, og byr på spennende artister som de svenske og kjoleglade guttene i Koop.

LØRDAG 060702: Har du nerver og penger igjen (og fortsatt er sammen med kjæresten din), er den brasilianske drum\'n\'bass-stjernen Marky lørdagens høydepunkt på Caledonien (drum\'n\'bass er jo ifølge engelske trendblader offisielt tilbake).

ClubQuarts mest funky sett får du av Grand Central-sjef Mark Rae (kjent fra Rae & Christian), som kommer til å gjøre avslutningskvelden på Markens til en uforglemmelig opplevelse.

Og så var det hjemover.