Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Guiden til ClubQuart

Dans, dans, dans oppå bordet. Årets ClubQuart byr på alt fra Heavy Øyvind til en diger finne som voldtar Game Boys på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIRSDAG 1. JULI: Som vanlig åpner ClubQuart med en knalldag. Høydepunktene står i kø på tirsdag, og det kan fort bli vanskelig å prioritere riktig. Går du for Caledonien Hall, får du oppleve Norges nye stjerneskudd Magnet. Dette er enda en talentfull bergenser, og et godt eksempel på årets varierte program: alt fra country til elektronika får plass i bergenseren Even Johansens univers. Samme sted spiler kultduoen Metro Area en suggererende miks av disco og techno. Minimalistisk, uten at det blir kjedelig av den grunn.

Kveldens høydepunkt blir uten tvil de lite selvhøytidelige amerikanske disco-rockerne Electric Six. Den hysteriske henda-i-været-hiten «Danger! High Voltage» skulle vel ringe en bjelle, så forvent mer variert og rocka tullball hvis du velger deg Vaskeriet på tirsdag. Her blir det stappfullt.

Samme sted kan du oppleve det som muligens blir kveldens norske høydepunkt: Fox n\'Wolf er Mirejam uten Martine, men med kjæreste. Duoens spenstige electro klash-inspirerte poplåt «Youth Alcoholic» er høydepunktet på den ferske «Tompilation»-samleren. Uansett: dette blir neppe kjedelig.

En DJ i samme gate som Fox n\'Wolf er Erol Alkan fra den engelske klubben Trash. En lærdekadent alt-går-an-DJ som spiller både Peaches (electro klash) og Moldy Peaches (alt-rock). Og Nancy Sinatra.

Veteran-DJen Norman Jay (Down Town) skuffer sjelden, og kan være verdt et besøk hvis du liker svart og sjelfull klubbmusikk.

ONSDAG 2. JULI: Dermed blir det ikke så mye igjen til denne dagen; her er det bare «Sør-Afrikas beste hip hop-DJ» Ready D (Caledonien Dancing) som er et must-see. I Caledonien Hall kan det lokale elektronikabandet Pluto fort bli en underdog-surprise. Eller kanskje ikke.

TORSDAG 3. JULI: Nå kommer de fleste rockere til å flokke seg i retning Vaskeriet. Her kommer en gjeng ultrahippe Californiere kalt Warlocks til å by på sjuskete, slem og tung riff-o-rama-rock med hele to trommiser i ryggen. Vær tidlig ute!

Gode gamle Squarepusher (Caledonien Dancing) er alltid verdt et besøk hvis du liker løpsk og skrudd drum\'n\'bass med skumle subbasstoner som skremmer dyr og gir deg urolig mage.

Erlend Øyes konsert på Caledonien Hall blir garantert full, mens de som heller er ute etter en skikkelig overraskelse går for finske Huaratron Live (Markens). En stor finne som går berserk på musikkprogrammet til to Game Boys - og kun det! Nesten garantert til å bli årets var-du-ikke-der?-kultopplevelse. Eller bare helt, helt jævlig.

FREDAG 4. JULI: ClubQuarts andre knalldag. Her får du kritikersensasjonen Manitobas\' (Caledonien Hall) genierklærte miks av «My Bloody Valentine og Beta Band, med litt Flaming Lips - og Mercury Rev-dryss på toppen», som Dagbladets Sven Ove Bakke beskrev det. Oppvarmere er de norske heltene Xploding Plastix.

I samme organiske gate finner du Four Tet (Caledonien Dancing), en annen kritikerrost elektronikaartist som har sitt lille publikum her til lands.

Punklegendene Melvins (de som alle liker, men som aldri slo igjennom) går hardt til verks på Vaskeriet, mens oppvarmerne Black Bone Chapel byr på lokal og frenetisk rockabilly, og kan festivaltypisk nok kan bli en av fredagens høydepunkter.

Troubletone (Caledonien Chill) er et nyskole-sound-system fra Stavanger som beatmikser jamaikansk dancehall. Dette er en sjanger som er på vei opp over hele verden, og dette kan umulig bli annet en gøy. Så det er nevnt: Heavy Øyvind, en DJ som spiller akkurat det du tror han gjør, finner du på Midnight Café og er sikkert en uanstendig og rølpete måte å avslutte fredagen på.

LØRDAG 5. JULI: Har du krefter igjen (tvilsomt), er det bare to ClubQuart-ting du må klare å stå oppreist til på lørdag. De hippe amerikanske rockerne Kings of Leon på Vaskeriet, og den engelske kulthelten Luke Haines sitt Black Box Recorder på Caledonien Hall.

Så skulle vel tiden være inne for en krisetelefon hjem til mor.

ROCK DA HOUSE, Y\'ALL: Tommy Tee snurrer plater på fjorårets Quartfestival.