Guider deg til billigbøker

Januar er synonymt med dødtid for nye bokutgivelser. Men denne måneden kommer det ut svært mye bra på paperback. Dagbladets kulturjournalist Fredrik Wandrup guider deg til bøkene.

Se Wandrup guide deg til bøkene på video! - Denne måneden kommer et vell av moderne klassikere i Gyldendals nye serie «De små grå». Dette er titler jeg har savnet som billigbøker, sier Wandrup.

Små sjanser - Du tar små sjanser om du velger disse bøkene. Det er mulig man må ha et minimum av små grå for å komme gjennom, men det er verdt det. Blant Wandrups personlige favoritter er «Livet bruksanvisning» av George Perec som ble utgitt på norsk i 1996, men som altså nå foreligger i paperback. - Boka gir ikke en bruksanvisning på hele livet, men det er ikke langt ifra, sier Wandrup. Naken uten bok Andre favoritter blant paperbacks er Karen Blixens «Den amerikanske farmen» og ikke minst «Uroens bok» av den spanske forfatteren Fernando Pessoa. - For den som føler seg naken og venneløs uten en god bok innen rekkevidde, er paperbacken redningen. Jeg har gjerne to versjoner av ei bok. Hardcover i bokhylla og paperbacken under armen, forteller Wandrup.