Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Guinness bekrefter Meluas rekord

Verdens dypeste konsert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går spilte den verdenskjente artisten Katie Melua nede i det 303 meter dype plattformskaftet til Troll A-plattformen.

Stuntet var arrangert av Statoil, og  Guinness Rekordboks redaktør Craig Glenday bekreftet at Meluas opptreden er ny verdensrekord for dypeste undervannskonsert.

- Dette er det sprøeste jeg har vært med på, og det skal bli vanskelig å slå denne rekorden. I tillegg til at konserten ble spilt for publikum på 303 meters havdyp, ble den utført av et stort talent med høy glamourverdi. Det skjedde på en produksjonsplattform som har satt mange andre rekorder. Dette er helt optimalt for oss i Guinnes Rekordbok, sier Craig Glenday til Dagbladet.

Melua selv mener hun ikke kommer til å glemme opplevelsen med det første:

- Jeg er blitt inspirert av alt jeg har opplevd de to siste dagene, og det helt spesielle samfunnet som lever som på en øy her ute i havet. Jeg glemmer det aldri. Nå har jeg levd de to mest opplevelsesrike døgnene i mitt liv, sier Katie Melua til dagens Dagbladet.

Den unge artisten deltok søndag på sikkerhetskurs, der hun svømte ut av et helikopter under vann og var med på å stupe 30 meter rett ned i sjøen i en livbåt.

Katie og hennes fem mann sterke band holdt to konserter, og oljearbeiderne overvar konsertene i ei stue med store skjermer i hotellmodulen oppe på plattformen.

- Det var så høyt opp, som om det var uendelig. Jeg følte også sjøen på utsida av betongveggene, men så ikke vann. Det var virkelig spesielt. Vi fikk til en god stemning der nede. Akustikken var vanskelig, men gode lydteknikere hjalp oss godt, forteller verdensartisten til Dagbladet.

BEKREFTET REKORD: Katie Melua får garantert navnet sitt i Guinness rekordbok for konserten hun holdt i går. Foto: SCANPIX
BEKREFTET REKORD: Katie Melua får garantert navnet sitt i Guinness rekordbok for konserten hun holdt i går. Foto: SCANPIX Vis mer