Gules useriøse kritikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ISLAM: Som hyppig leser av debattinnlegg i norske aviser ble jeg sjokkert og forbauset over Lars Gule innlegg «Qureshis useriøse kritikk» i Dagbladet. Innlegget er gjennomsyret av gode gammeldagse hersketeknikker, og det sier mer om Gules sinne og frustrasjon over å bli satt på plass av en «innvandrer» enn det sier om Qureshi.

Hele innlegget hans viser at Gule tar Qureshis seriøse innlegg om økt islamofobi i Norge som et personlig angrep. Istedenfor å ta imot utfordringen om å diskutere dette temaet, sparker og slår han i alle retninger for å forsvare sine forkaestlige påstander om at muslimer er dårlige sjåfører, eller at de stadig kommer for seint til møter.

Det verste er Gules påstand om at Qureshi «opererer med en ’debatt’-teknikk og retorikk som ikke ville kommet på trykk om hun ikke hadde innvandrerbakgrunn.» Dette er helt bak mål. Her skjærer han alle innvandrere over en kam, som kvoteskribenter. Tusen takk, Gule.

Jeg hadde forventet mer av Gules «30-årige forsøk på å forstå islam», men vinklingen og retorikken han bruker for å angripe sin motstander er middelmådig og banal. Som ivrig avisleser foretrekker jeg å lese innlegg som er balanserte og reflekterte, ikke innlegg som minner om amerikanske reality trash-programmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer