Gull og platina i fleng til Vamp og Kork

I kveld kan de bli årets spellemenn.

– Det var en skikkelig opptur og et høydepunkt å spille for oss i Vamp og turnere med Kringkastingsorkesteret (Kork). Når neste høydepunkt kommer vet jeg ikke. Men nå har vi en liten pause, og hviler på det noen kaller våre laurbær, smiler Calle Apeland.

Han og kompisene i visegruppa Vamp ble lørdag middag hedret med gull- og platinaplater i fleng for deres musikalske produksjon de siste årene, og ikke minst etter fjorårets suksessfulle samarbeid og turné med Kork (Kringkastingsorkesteret).

Haugesund- og Karmøydialekter var de dominerende i spisesalen på First Hotel Noble House, der direktør Jan Paulsen i Majorstudio Plateselskap med delte ut den norske platebransjes heder til visegutta fra Haugesund.

Og alt skjedde i god tid før gruppen fant veien til Chateau Neuf der årets Spellemannpris-utdelingen venter. I år er de nominert i klassen for visegrupper.

Avslappet

– Det arrangementet og den nominasjonen har vi et helt avslappet forhold til. Det er hyggelig at vi er blitt nominert, og vi har vunnet visegruppe-klassen fire av seks ganger tidligere. Men vi har konkurrenter, sier Apeland til NTB.

– Dere stiller også sterkt som Årets Spellemann?

– Har hørt det, ja. Men det er også andre gode kandidater – de såkalte Halleluja-gutta, Leif Ove Andsnes og også DumDum Boys, sier Apeland.

Øyvind Staveland og Torbjørn Økland ( til høyre) i Vamp på scenen under konserten i Oslo Spektrum i november i fjor. Foto: SCANPIX
Øyvind Staveland og Torbjørn Økland ( til høyre) i Vamp på scenen under konserten i Oslo Spektrum i november i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer

Han og kameratene i visegruppa ble tildelt så mange gull- og platinaplater på plakett at de måtte ha et budbilfirma for å få alle plakettene med seg fra hotellet.

I tillegg til de tradisjonelle plakettene for gull- og platinaplater, fikk de en kjempestor plakat som forteller at de har solgt en halv million CD-plater fra 1993 til 2006.

«Symfoni» i 120.000 

Hvilken heder som gledet Vamp-gutta mest lørdag middag, er ikke lett å få klarhet i, men trippel-platinaen for CD-en «Vamp i full symfoni» har så langt solgt til 120.000. Og samarbeidet med Kork har vært en vesentlig faktor i dette.

Ellers fikk gruppa – representert ved Øyvind Staveland, Calle Apeland og Torbjørn Økland – med seg gull- og platinaplater for over 20.000 solgte eksemplarer av DVD-en «Vamp i full symfoni».

De fikk dobbel-platina – 80.000 solgte CD-er – med «Siste stikk», og CD-ene «Flua på veggen», «Folken» og «13 humler» har alle solgt til gull og over 25.000 eksemplarer hver.

(NTB)