Gull på tur

Nittitallsstjernen Goldie er klar for turné i Norge. Les hva som skjer ellers i helga.

musikk: Britiske Goldie har skotsk far, mor fra Jamaica og en venn fra Bergen. Han heter Torgeir Byrknes og er bedre kjent som DJ Tee Bee. Nå skal gutta på tur i Norge.

Goldie, eller Clifford Price som er hans døpenavn, var stor på drum\'n\'bass på midten av 90-tallet. Debutplata «Timeless» i 1995 står igjen som et dokument over drum\'n\'bass. Navnet Goldie fikk han på grunn av sine karakteristiske gulltenner. Men det var ikke bare tannreguleringen som gjorde at han ble en gjenganger i musikkpressen. Han har vært forlovet med Björk, og hadde en langvarig krangel med Tricky - en annen britisk musikkfigur.

Goldie har også snust på en filmkarriere med roller i James Bond-filmen «The World Is Not Enough», og i filmen «Snatch». Han har sitt eget plateselskap, og både David Bowie og Noel Gallagher har deltatt på platene hans. Men de siste albumene har ikke blitt like godt mottatt som debuten «Timeless».

Er Goldie i ferd med å gå ut på dato

<> Hva skjer ellers i helga?
<> Trøndere på tur<> <> Celebert besøk<> Familie og venner<> Jack med draget<> Syndig søndag<> Bella Italia<> Rio i Oslo<> Sjekk hva som ellers skjer på Dagbladet.no/manual

- Tror ikke det! sier musikkfikser Thomas B. Lund fra Bergen.

- Selv om de siste platene hans ikke er skrytt opp i skyene, er han fremdeles en svært aktuell DJ. Han er jo en levende lengende innen drum\'n\'bass. Han var med å få Goldie til «Club Karate Klubb» i Bergen for to år siden, der han for første gang spilte sammen med Tee Bee. Mannen med gulltenna var så fornøyd at han ville komme tilbake å gjøre en liten turné med Tee Bee i Norge.

DJ Tee Bee er blitt omtalt som en av aller beste drum_,n bass artistene - og det av musikkjournalister utenfor Bergens bygrense. Han siste album «Through The Eyes Of A Scorpion» fikk kjempekritikker av musikkkpressen, men ble til dels oversett i Norge. Både Goldie og TeeBee har beveget seg bort den tradisjonelle drum_,n_,bass, i retning r\'n\'b.

- Her i Norge har ikke folk helt forstått hvor stor Tee Bee egentlig er. Etter å ha hørt de to sammen, vet jeg at de kommer til å levere en konsert av de sjeldne, sier Thomas B. Lund.

Han kan jo ikke si noe annet.

Onsdag 13. februar på Blue Velvet i Bergen, 14. februar på Betong i Oslo og 15. februar på Blæst i Trondheim.