Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gull til både Tone og Lene

- Jentene viser at det fortsatt går an å selge plater.

HAR FORTSATT DRAGET PÅ CD-KJØPERNE: Lene Marlin er denne våren aktuell med sitt fjerde album. Det har så langt funnet veien til 17 000 norske hjem. Foto: SCANPIX
HAR FORTSATT DRAGET PÅ CD-KJØPERNE: Lene Marlin er denne våren aktuell med sitt fjerde album. Det har så langt funnet veien til 17 000 norske hjem. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tone Damli Aaberges plate «I Know» er ifølge plateselskapet Universal solgt i godt over 15.000 eksemplarer. Altså nok til gullplate.
 
- Vi har ikke fått inn de siste tallene. I påsken kommer ikke det som Statoil selger fra sine stasjoner med på albumlista, forteller promomedarbeider Silje Hope til Dagbladet.

Salgsmålet for plata er på 30 000, opplyser selskapet.  

- Betyr at vi har noe å fare med
Tone solgte også til gull med sin første plate, «Bliss», fra 2005. Men da var terskelen mye høyere for å få gullplate: 30 000.

I takt med det synkende platesalget er 15 000 solgte eksemplarer nå gullgrensa.

- Men når vi når gull etter to uker, uten å være ferdig med promoteringa av plata, betyr det at vi har noe å fare med, sier Tones manager David Eriksen.

Selv er artisten på jobbreise og ikke tilgjengelig for kommentar.

Lene kjøpt av 17 000
Promomedarbeider Simen Eidsvåg i EMI opplyser at Lene Marlins «Twist the truth» er solgt i 17 000 eksemplarer. Også Marlin kan dermed henge et nytt gulltrofé på veggen.

- Det er kjempegøy at to kvinnelige, norske artister viser at det fortsatt går an å selge plater, sier Eriksen.

Han tror de to artistene henvender seg til forskjellig publikum, og ser derfor ikke på Lene Marlin som noen konkurrent om platekjøperne.

TREDJE FOR TONE: Debuten solgte over 30 000, oppfølgeren "Sweet Fever" fra 2007 gikk dårligere. Men med "I Know" får Tone Damli Aaberge nok et gulltrofé. Foto: SCANPIX
TREDJE FOR TONE: Debuten solgte over 30 000, oppfølgeren "Sweet Fever" fra 2007 gikk dårligere. Men med "I Know" får Tone Damli Aaberge nok et gulltrofé. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!