Gull til Dagbladet

Dagbladet vant gull i konkurransen - og fikk også flest priser under kåringen av Årets Avisside.

«Ikke for mye av noe. Ikke for lite av noe. Bare akkurat så mye som nødvendig for å hjelpe historien frem.»

Juryen i konkurransen Årets Avisside valgte Dagbladet da de skulle velge den beste representanten for god avisdesign.

Årets Avisside er en årlig konkurranse, der aviser og nettsteder over hele landet kjemper i idrettsgrenen avisdesign. Konkurransen er beinhard og prisene henger høyt.

Stolt redaktør

Sjefredaktør i Dagbladet, Thor Gjermund Eriksen, er stolt over årets gull.

- Det er kjempeviktig at Dagbladet hevder seg i slike konkurranser. Det viser at vi er i front, og at våre folk er faglig dyktige. Det betyr mye for selvtilliten internt, sier Eriksen.

Som ikke er i tvil: det enkle er ofte det beste. På sikt blir det penger av det rg.

- God avisdesign sikrer oss langsiktig salg og kommersiell suksess. Å lage ei god avisside handler om kreativitet og godt håndverk, påpeker en stolt redaktør.

- Kontrast

«De forente stater og deres koalisjonspartnere respekterer folket i Irak.» Overskriften til gullsida sto i kald kontrast til bildet som viste irakiske tyver som måtte gå nakne med «tjuv» skrevet på brystet. Nyheten om de amerikanske soldatenes behandling av irakere ble sitert i flere internasjonale medier, og ifølge juryen i Årets Avisside, har Dagbladet tatt i bruk «det beste i presentasjonsjournalistikken» på denne sida. «Innholdet har skapt formen, og formen har gitt innholdet perspektiv. Form og innhold er blitt ett. Da blir det gull.» Mener juryen. Saken fra Irak var ført i pennen av journalist Line Fransson og bildene ble tatt av fotograf Tomm W. Christiansen.

Avisene Firda, Klassekampen og ukeavisa OPP fikk også gull for god avisdesign. Årets Avisside kåres av Mediebedriftenes Landsforening.

ÅRETS AVISSIDER: Vaktsjef Eirik Vale Frogner (bak) og redigerer Tom Høgseth fikk gull for sidene om Irak. Redigerer Bjørn Olsen (foran) med førstesida som fikk sølv, redigerer Turid Næss med kulturoppslaget som fikk bronse, og grafikkjournalist Per Christian Helme med nyhetsgrafikken som også ga bronse. Typografene var ikke til stede da bildet ble tatt.