Gull til «Ingen grenser»

Ekspedisjonsdeltakerne byttet ut turklær med pentøy, og fikk stående applaus fra en fullsatt Grieghall.

GULLGJENG:  Ingen grenser-deltakerne jublet av full hals da de fikk pris for beste reality i kveld. Nå skal de feire hele natta. Fra venstre: Fredrik Alden Thorsen, Ingvill Bruland Vadla, Bjarte Bø-Sande (bak), Anne Marie Hagerup (med glass), Birgit Lovise Røkkum Skarstein (foran), Marianne Rasmussen Kolvik, Kjersti Lium (delvis skjult), Kari Sangro Olestad og Kenneth Birkenes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GULLGJENG: Ingen grenser-deltakerne jublet av full hals da de fikk pris for beste reality i kveld. Nå skal de feire hele natta. Fra venstre: Fredrik Alden Thorsen, Ingvill Bruland Vadla, Bjarte Bø-Sande (bak), Anne Marie Hagerup (med glass), Birgit Lovise Røkkum Skarstein (foran), Marianne Rasmussen Kolvik, Kjersti Lium (delvis skjult), Kari Sangro Olestad og Kenneth Birkenes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

BERGEN (Dagbladet): I kveld ble «Ingen grenser»-deltakerne belønnet med Gullruten-pris i kategorien beste reality. Hele salen reiste seg da de elleve deltakerne gikk ned på scena i Grieghallen. 

- I et halvt år har jeg overbevist meg selv om at jeg ikke er reality-deltaker, så det var en liten smekk å bli nominert i denne kategorien, men det føles likevel veldig bra, sier Birgit Skarstein (22) til Dagbladet etter at hele gjengen mottok prisen.

Vurderte turklær «Ingen grenser»-deltakerne har sjarmert en hel nasjon med sitt enorme pågangsmot og stå på-vilje. Hele 1,4 millioner seere fulgte programmet da det gikk på NRK i vinter. I går var alle elleve igjen samlet.

Skarstein verdsatte prisen, og mener programmet har satt fokus på mennesket bak funksjonshemmingen. Selv er hun blitt flinkere til å se menneskers ressurser.

Hun strålte i en rosa, fotsid kjole, men hadde først planer om å møte opp i turtøy.

- Jeg tenkte egentlig å ha på meg turklær, det er jo derfor jeg er her. Med ordentlig bukse, ullgenser og regnjakke. Det hadde egentlig vært ganske behagelig å gå med, men jeg har valgt kjole i stedet. Det passer seg kanskje litt bedre til omgivelsene, sier Skarstein med et smil.

- Forandret livet mitt Ingvill Bruland Vadla var også svært glad over Gullruten-prisen for beste reality. Deltakelsen har gjort mye for henne.

- Programmet har forvandlet livet mitt veldig mye. Før kunne jeg ikke gå uten å dekke til armprotesen, nå har jeg stått på scena uten å gjøre det. Jeg er blitt mye mer fortrolig med meg selv, og jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på før, sier Vadla.