Gull verdt for Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir har skutt gullfuglen - igjen. Ti år etter at prinsesse Märtha samarbeidet med koret, er hun tilbake som solist på ny plate og som frontfigur på årets juleturné.

I går ga Kirkelig Kulturverksted og Oslo Gospel Choir en velregissert pressekonferanse i Kulturkirken Jakob i Oslo, der datoene for turneen ble offentliggjort. Samtidig framførte koret med solistene Märtha og Sigvart Dagsland «Stille natt» og «Nå tennes tusen julelys».

Uten trekkplasteret som prinsessen utgjør, ville knapt en journalist rykket ut. I går var nærmere 50 fotografer, radio-, tv- og avisjournalister til stede. Prinsessen var ikke tilgjengelig for intervjuer, men ga en kort kommentar:

- Det er hyggelig og gøy å synge med koret.

CD og turné

På spørsmålet om prinsessen er gull verd for Oslo Gospel Choir (OGC) og plateselskapet Kirkelig Kulturverksted, svarer direktør Erik Hillestad:

- Jeg vil ikke si det akkurat sånn. Det er klart vi er glade for at Märtha er med, men hennes rolle er langt mer enn prinsessens. Hun leverer personlige ting.

For ti år sang prinsesse Mär-tha på Oslo Gospel Choirs plate «Tusen julelys». Den var en gedigen salgssuksess med et opplag på 200000 eksemplarer. «Tusen julelys» er det OGC-albumet som har solgt mest.

Nå skal både koret og plateselskapet kopiere suksessen. For ti år siden var prinsessen bare med på cd-en. Denne gangen skal hun turnere hele Norge i nesten tre uker før jul.

Mye penger

Prinsessen er ikke fast medlem av koret. Hillestad opplyser at det ikke er planlagt noe mer samarbeid ut over denne cd-en og juleturneen.

- Vi har ikke satt oss noe konkret salgsmål, men OGCs tidligere plater kan vise til salgstall på mellom 100000 og 200000 plater. Så vi har all grunn til å tro på godt platesalg denne gangen også, sier Hille-stad.

Hvis plata når et salg på 200000, betyr det en brutto omsetning på 30- 35 millioner kroner.

Verken dirigent Tore Aas eller managerne Ole-Edvard Reitan eller Jan Sollesnes i Stageway vil utdype prinsessens betydning for platesalg og korets posisjon.

- Koret er godt etablert i folks bevissthet, og tidligere turneer og platesalg viser det, sier Sollesnes.

12 millioner

Plata og turneen har fått samme navn: «Det skjedde i de dager...» . Cd-en blir lansert onsdag 13. november, mens turneen åpner med dobbeltkonsert i Harstad kulturhus 30. november og avsluttes med storkonsert i Oslo Spektrum 22. desember.

- Hvis vi selger alle billettene, betyr det 45000 solgte billetter. Ligger det an til utsolgte hus, kan vi legge til flere konserter, opplyser Sollesnes .

Billettprisene vil ligge på 250- 300 kroner. 45000 billetter betyr over 12 millioner kroner i omsetning. Ti kroner av hver solgte billett går til Misjonsalliansens vannprosjekter i Bolivia.

Neste måned skal NRK1 lage et program med prinsessen, Dagsland og koret fra Jakob-kirken. Det en time lange programmet basert på plata skal vises på tv i begynnelsen av desember.

SOLIST: Prinsesse Märtha har en sentral posisjon som solist på Oslo Gospel Choirs nye plate «Det skjedde i de dager...» og juleturneen. I går ga koret en smakebit på cd-en. Til venstre for prinsessen står Sigvart Dagsland og til høyre dirigent Tore Aas.