Gullglipp for Joachim Trier i Cannes

Gullpalmen gikk til franske Jacques Audiard.

INGEN SEIER:  I kveld ble den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes delt ut, og den gikk altså til franskmannen Jacques Audiard for filmen «Dheepan». Avbildet er Joachim Trier.  Foto: Sara Rüster
INGEN SEIER: I kveld ble den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes delt ut, og den gikk altså til franskmannen Jacques Audiard for filmen «Dheepan». Avbildet er Joachim Trier. Foto: Sara Rüster Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld ble den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes delt ut, og den gikk altså til franskmannen Jacques Audiard for filmen «Dheepan», skriver Cannes filmfestival på Twitter. 

- Jeg er egentlig fornøyd. Dette er ikke et mesterverk av en film, men jeg har stor respekt for den. Filmen er vellaget, og Audiardi er en utrolig dyktig historieforteller, noe vi blant annet så i filmen hans «Profeten» fra 2009. Jeg krangler derfor ikke på valget som er blitt tatt, sier Dagbladets filmkritiker Inger Merete Hobbelstad. 

Blant dem som konkurrerte om den gjeve prisen var også den norske regissøeren Joachim Trier for «Louder Than Bombs», som hadde verdenspremiere i Cannes 17. mai.

- Det er jo 20 filmer i årets hovedkonkurranse, og rundt en tredjedel får pris. Det er altså bare toppfilmene som belønnes, så jeg synes det er helt rimelig. Interessen for Triers film har vært sånn midt på treet. Det er imidlertid ingen fiasko at han ikke går hjem med pris i kveld, sier Hobbelstad. 

Kunne blitt historisk Trier kunne altså blitt den første nordmannen noensinne til å vinne Gullpalmen for sin spillefilm, men seieren glapp altså til fordel for «Dheepan».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer