Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gullgutta er tilbake

Har du glemt «Diggi-loo diggi-ley»? Vel, du får snart en ny anledning...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året var 1984, og skoene var gullakkerte. Grand Prix-publikummet gikk nærmest fra konseptene i salen da de svenske «guldgossarna» Herreys gikk hen og vant finalen med «Diggi-loo diggi-ley». Ikke lenge etter var sangen på de fleste skandinaviske lepper, og plakater av brødrene Richard, Louis og Per Herreys prydet mangt et pikerom.

Ikke lenge etter ble det stille fra gutta i «sina gyllna skor». Musikkelskere har hørt lite fra dem de siste 17 åra, men nå brytes tausheten. Herreys er tilbake, melder Aftonbladet.

De tre brødrene jobber nå med ei ny plate, som skal inneholde både nytt og gammmelt.

- Ja, det stemmer. Vi har lenge tenkt at det hadde vært moro å gi ut våre beste låter, sier Per Herrey til avisa.

Plata blir ikke en ren samleplate. Her skal det også bys på tre eller fire nye låter.

- Vi har allerede skrevet en del låter med modnere tekster enn tidligere, framholder Per.

- Dessuten tenkte vi å få hjelp fra andre låtskrivere, tilføyer han.

Alle gamle Herreys-fans kan imidlertid glede seg over at plata vil inneholde en nyinnspilling av udødelige «Diggi-loo diggi-ley»....

Herreys-albumet har ennå ikke fått noen tittel, men skal være i butikken i løpet av første halvdel av 2002. Og gullgutta utelukker ikke at det blir en turné den påfølgende sommeren.

ØNSKER SEG TILBAKE TIL GULLALDEREN: I serien «Gamle pophelter savner rampelyset» er vi nå kommet til tre svensker med gullsko.
Hele Norges coronakart