Gulliksen, Geir

- Hvordan ble du forfatter?
- Jeg begynte å skrive en gang mens jeg gikk på skolen, det var et forsøk på å finne en utvei. Siden sluttet jeg aldri. Utveien har jeg fortsatt ikke funnet, tror jeg.

- Hva er din beste leseropplevelse? Noen favorittforfattere?
- Det siste året har det blant annet vært Wislava Szymborszka. Og en til, alltid: William Shakespeare, han som har oppfunnet oss. Andre: Gunnar Ekelöf, Bertolt Brecht, Pablo Neruda, Osip Mandelstam, Göran Sonnevi, Eldrid Lunden.

- Hvordan kombinerer du skrivinga med forlagsjobb?
- Som alle andre som skriver og har én eller flere jobber ved siden av: i ferier, i helger, eller i andre situasjoner da jeg er helt alene og ingen venter på noe fra meg.

- Hvordan liker du å skrive?
-
Jeg kunne sagt at jeg synes det er vanskelig, så vanskelig at det nesten ikke er til å bære, store deler av tiden virker det helt umulig, og selvfølgelig nytteløst. Men jeg kunne også sagt at det ikke er til å tro, at når det endelig, etter måneders strev og feilvurderinger endelig er mulig å skrive, i alle fall for en kort stund, og når jeg i blant kan skrive noe jeg ikke hadde ant at jeg skulle komme til å skrive, da er det nesten ingenting annet som kommer opp mot det. Begge deler er sant, er det et svar?

(Dagbladet.no 14.10.2005)