Gulliksen, Geir

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvordan ble du forfatter?
- Jeg begynte å skrive en gang mens jeg gikk på skolen, det var et forsøk på å finne en utvei. Siden sluttet jeg aldri. Utveien har jeg fortsatt ikke funnet, tror jeg.

- Hva er din beste leseropplevelse? Noen favorittforfattere?
- Det siste året har det blant annet vært Wislava Szymborszka. Og en til, alltid: William Shakespeare, han som har oppfunnet oss. Andre: Gunnar Ekelöf, Bertolt Brecht, Pablo Neruda, Osip Mandelstam, Göran Sonnevi, Eldrid Lunden.

- Hvordan kombinerer du skrivinga med forlagsjobb?
- Som alle andre som skriver og har én eller flere jobber ved siden av: i ferier, i helger, eller i andre situasjoner da jeg er helt alene og ingen venter på noe fra meg.

- Hvordan liker du å skrive?
-
Jeg kunne sagt at jeg synes det er vanskelig, så vanskelig at det nesten ikke er til å bære, store deler av tiden virker det helt umulig, og selvfølgelig nytteløst. Men jeg kunne også sagt at det ikke er til å tro, at når det endelig, etter måneders strev og feilvurderinger endelig er mulig å skrive, i alle fall for en kort stund, og når jeg i blant kan skrive noe jeg ikke hadde ant at jeg skulle komme til å skrive, da er det nesten ingenting annet som kommer opp mot det. Begge deler er sant, er det et svar?

(Dagbladet.no 14.10.2005)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer