Gullkorn for gutteklubben

Uinspirerende floskler om inspirasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I samarbeid med frilansjournalist Finn Robert Jensen har motstandshelten Gunnar Sønsteby nå utgitt en samtalebok som er ment å inspirere. «Lær å snu nederlag til seier og vinn dine kriger!», og den type utsagn. Noen vil kalle det klisjeer. Store, tomme ord. Luft, vind og ingenting.

Men så vet man altså at næringslivet med entusiasme betaler ubegripelig høye honorarer for å høre på den slags pjatt. Så det som for noen, for eksempel undertegnende, fortoner seg som en skikkelig slitsom utgivelse, er for andre en skattkiste full av dyrebar kløkt.

Godt norsk

Gunnar Sønsteby tør være kjent for de fleste. Han er «noe av det nærmeste vi kommer en levende nasjonalhelt», ifølge forfatteren. Han holder ofte foredrag for Forsvaret, for skoleungdom og for næringslivet. «Om samhold og innsatsvilje» er boka du kan kjøpe etterpå. Den er krydret med pirrende sabotasjehistorier fra krigens dager og med samtaler om verdier, fortrinnsvis godt norske, og utsagn som: «Jeg tør påstå at det er ytterst få nordmenn som har lært å hate. Ytterst få. Vi har aldri lært det, vi.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer