Gullparet har tjent 210 mill.

LAS VEGAS/OSLO (Dagbladet): Aqua-ekteparet Lene Nystrøm og Søren Rasted har råd til å kose seg som nygifte: Til sammen har de to tjent rundt 210 millioner kroner på sitt felles popeventyr. Nå venter familie og venner på bryllupsfest hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at paret overrasket alle og natt til onsdag giftet seg i Las Vegas til musikk av Elvis - uten familie eller venner tilstede, har paret hatt sine hvetebrødsdager. I går ettermiddag satte de seg på flyet i Los Angeles og satte kursen for København.

- Vi ser fram til å møte dem nå, sa pappa Tore Nystrøm til Dagbladet i går kveld.

God for 420 millioner

Paret bodde på Las Vegas' aller beste hotell; luksuriøse Bellagio. Det har de råd til, for med giftermålet utgjør 27-åringen fra lille Ramnes utenfor Tønsberg sammen med sin danske mann et av de rikeste pop-parene i Europa.

Søren Rasted har tjent minst 130 millioner på Aqua-suksessen, mens Aqua-Lene har tjent minst 80 millioner kroner.

Det samme har René Dif. Selv om Lene og René er bandets frontfigurer, tjener likevel Lenes nye mann mer, siden han sammen med bandets fjerde medlem, Claus Norren, skriver de fleste av Aquas låter. Dermed blir det også mer royaltypenger på de to.

Regnestykket

  • Royalty: Inntekter som blir regulert av en intern, hemmelig avtale mellom artist og plateselskap. Artistene får vanligvis mellom 12 og 15 kroner per solgte cd, men slike avtaler kan variere kolossalt. Denne biten deles likt mellom bandmedlemmene.
  • Copyrigt-inntekter: Pengene samles inn av Nordisk Copyright Bureau (NCB) i København på vegne av Aqua. Beregnes som en prosentsats av innkjøpsprisen til platebutikkene. Denne prosentsatsen ligger på rundt 8,5 prosent i Aquas tilfelle. Pengene går til de som har skrevet tekst og musikk. Men også Lene får noen copyright-inntekter, siden hun har vært medforfatter på noen av låtene.
  • I tillegg kommer salget av samleplater hvor bandet medvirker. En ganske vanlig avtale er at bandet får om lag en krone per solgte plate i royalties. Det vil si at Lene tjener om lag 25 øre for hver samleplate Aqua deltar på. Også manageren og produsenten skal ha en del av bandets inntekter. Det har vi tatt høyde for i regnestykket.

  • I tillegg til musikken selger bandet en rekke Aqua-effekter: fra sengetøy og sminkesett til video og bok.

Tilsammen har de fire medlemmene i Aqua, som alle skatter til London, tjent 420 millioner kroner så langt i karrieren som popstjerner.

Romantisk hotell

Paret hadde derfor alle muligheter til å chartre eget fly fra København for å gifte seg i Las Vegas. Og at de holdt til på det mest lukseriøse hotellet i spillebyen, er heller ingen overraskelse. Bellagio har en av verdens største kunstsamlinger, kostet den nette sum av 15 milliarder å bygge og har har suiter opp til 45000 kroner døgnet. Hotellet har også et eget kapell for de over 100000 gifteklare parene som årlig sier «ja» i Las Vegas. Foran hotellet danser 1200 vann jet-stråler til mektig musikk, og hele hotellet er det perfekte stedet å ha hete romantiske dager. Hett har det forelskede paret uansett hatt det; det har vært oppimot 40 grader i Las Vegas den siste uken.

18 millioner album

Mens det nygifte paret ferierer og lader opp til en hektisk sommer og høst, bruker resten av bandet tiden sin i deres eget studio i London på den nye plata.

Albumet skal ut til høsten. Første singel kommer til sommeren, trolig før turnéen, som også stopper i Tønsberg.

Aqua har det mektige plateselskapet Universal i ryggen, og vil nå prøve å komme tilbake etter den store suksessen bandet hadde med sin debutplate «Aquarium». Den solgte eventyrlige 15 millioner eksemplarer over hele verden. Det var også med dette albumet pengene begynte å strømme inn til bandet. Allerede i 1999 hadde bandet tjent 380 millioner kroner. Oppfølgeren «Aquarius» har ikke hatt tilsvarende suksess, men er i norsk målestokk et stort album.

På verdensbasis har Aqua til nå solgt 18 millioner album, ti millioner singler og deltatt på samleplater som er solgt i 50 millioner eksemplarer.

Til fjells

Nå har imidlertid paret litt tid til å bruke noe av det de har tjent. Paret nyter rolige dager etter giftermålet, som kom overraskende på alle og som trolig også var nærmest en impulshandling for de to. Etter bare en måned som kjærester, men sju år i samme band, endte det med ekteskap. Men allerede i slutten av april, da Aqua tok seg ferie på Top of The Mountain-festivalen på Beitostølen, gikk det rykter om at Aqua-Lene hadde en ny romanse på gang. Men ingen klarte å finne ut hvem det kunne være, før det ble klart at Aqua-Lene hadde falt for et av bandets mannlige medlemmer. For andre gang. Sist var da hun var sammen med Renh Dif.

 Endelig gift

ENDA RIKERE: Lene Nystrøm og Søren Rasted var tilstede på Top Of The Mountain-festivalen i Hemsedal 28. april, men ingen ante at de gikk i giftetanker. Onsdag sa de ja til hverandre i Las Vegas. Sammen er de gode for 210 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer