<strong>VINNER:</strong> Dagbladets kommentator og filmkritiker Inger Merete Hobbelstad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VINNER: Dagbladets kommentator og filmkritiker Inger Merete Hobbelstad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Riksmålsforbundet

Gullpennen til Dagbladets Inger Merete Hobbelstad

- I sine velformulerte kommentarartikler føyer Inger Merete Hobbelstad seg inn i rekken av gylne dagbladpenner, skriver Tom Egeland i juryens begrunnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets kommentator Inger Merete Hobbelstad får Gullpennen, Riksmålsforbundets skribentpris.

Presseprisen Gullpennen utdeles hvert år til en medarbeider i dags- eller ukepressen som skriver riksmål eller moderat bokmål, med vekt på personlig stil og nyanserikdom.

- I sine velformulerte kommentarartikler føyer Inger Merete Hobbelstad seg inn i rekken av gylne dagbladpenner, skriver juryleder Tom Egeland i juryens begrunnelse.

Skadet av André Bjerke

- Hvordan føles det nå?

- Jeg har gjort narr av idrettsutøvere som ikke vet hvordan de skal svare på det spørsmålet, men nå vet jeg hvordan de har det. Og det føles jo nydelig, sier Hobbelstad.

Hun gir André Bjerke, som vant Riksmålsforbundets litteraturpris i 1963, æren for sitt konservative skriftspråk.

- Jeg ble litt skadet av å lese André Bjerke som ung. Det er på en måte hans fangarmer inn i framtida, sier hun.

Åttende Dagbladet-vinner

De øvrige vinnerne av årets mediepriser er Nina Owing i NRK Dagsrevyen (TV-prisen) og Bjørn Faarlund i P4s Radiofrokost (Lytterprisen).

Tidligere har blant andre Audun Vinger, Hanne Skartveit, John Olav Egeland, Cathrine Sandnes, Kåre Valebrokk og Per Egil Hegge vunnet Gullpennen. Hele sju Dagbladet-journalister er blant de tidligere vinnerne.

Hobbelstad mener hun har fått stor frihet i Dagbladet.

- Jeg har hatt dobbeltsider om Homer på trykk, og har fått være meg med mitt språk og mine meninger. Det er viktig for å utvikle sin egen stil og stemme, sier hun.

- Og jeg håper dette får desken til å godkjenne at jeg skriver «frem».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer