Gullrose på trappene

«Hotel Cæsar» er nominert til Gullrosen, og skal konkurrere mot blant andre «Eastenders» og «Neighbours» i den ferske såpekategorien.

I Gullrosen konkurrerer tv-underholdningsprogrammer fra hele verden i åtte kategorier. Såpekategorien er ny av året.

- Dette er en fantastisk fjær i hatten. Det er første gang vi sender inn programmer til Gullrosen, så dette var utrolig moro, sier Ivar Steen-Johnsen, som er prosjektleder internasjonalt i TV2.

Seier i seg selv

Gullrosen arrangeres i år for 44. gang. Begivenheten har i alle år funnet sted i Montreux i Sveits, men fra i år skal den foregå i Lucerne, fra 13. til 18. april.

- Jeg har fått mail fra «Hotel Cæsar»-skaperne Peter Falk og Christian Wikander i dag, og de er helt over seg av begeistring, forteller Steen-Johnsen.

«Hotel Cæsar» er en av ti nominerte i såpekategorien, og skal konkurrere mot såpeserier fra hele verden, blant andre «Eastenders» og «Coronation Street» fra Storbritannia, «Neighbours» fra Australia og «Gute Zeite, Schlechte Zeiten» fra Tyskland.

- Dette er storkanonene i såpeverdenen, så det er fantastisk morsomt for oss at vi skal måles opp mot dem, det er en seier i seg selv, sier Steen-Johnsen.

«Hotel Cæsar» begynte på TV2 i 1998, og passerer denne sesongen episode nummer 1000.

- Så vidt jeg vet gjør det den til Skandinavias lengstlevende såpeserie, sier Steen-Jonsen.

«Farmen» også nominert

«Hotel Cæsar» har vært en seersuksess for TV2. Hver episode har om lag en halv million seere. Serien er spesielt populær blant tenåringer.

- «Hotel Cæsar» er utrolig levedyktig og har en stabil seergruppe, sier Steen-Johnsen.

Også TV2-serien «Farmen» er nominert til Gullrosen, i kategorien for reality. «Farmen» er produsert av den svenske selskapet «Strix».

- «Farmen» skal blant annet konkurrere mot serier som «Big Brother Africa» og «Britains Worst Driver», forteller Steen-Johnsen.

STARTEN: Her er «Hotel Cæsar»-gjengen fra startåret i 1998. Nå er serien nominert til Gullrosen, og i april får vi vite om den stikker av med prisen foran blant annet «Eastenders».