Gullrute til Kadra-program

Dokumenter-serien «Vi er Vål'enga» vant Gullruten for beste dokumentar-drama. Reality-seriene «71 grader Nord» og «Muldvarpen» nådde ikke opp. Men det gjorde Asgeir!

- Takk til alle som lager gravemaskiner og brannbiler i Norge. Og takk til alle barn som har gravemaskinkjørere og brannmenn som forbilder. Skikkelige helter skal vi ha, sa Asgeir, som vant for andre år på rad.

Denne gangen fikk han Gullruten i konkurranse med «Kykkelikokos» og «Nå er det nå nå».

Størst jubel fikk likevel Kadra, jenta som med skjult kamera gikk inn i lukkede muslimske miljøer i Oslo og på «Rikets Tilstand» på TV2 avslørte en skremmende holdning til kjønnslemlestelse i form av omskjæring av kvinner.

Programmet vant prisen for beste dokumentar.

Tore Ryen ble ropt opp som vinner av juryens fagpris.

Ryen er mannen som har «skylda for» norske komisåpe-serier. I ti år har han holdt det gående med «Mot i Brøstet» og «Karl & co.».

- Veldig overraskende. Like overraskende som at Norge skulle vinne en fotballkamp, sa Ryen i takketalen.

Gullrute for beste underholdningsprogram ble det til «Silje og Sigurd - et slags reiseprogram». TVNorge-programmet danket ur både Dan Børge Akerøs «Den store klassefesten» og Alex Rosens «Folk i farta» på NRK.Ellfsen har også suksess på andre fronter. I rollen som Elling er han en vinner på kino. Filmen er snart sett av 600 000 nordmenn.- Dette tar helt av, sa en overlykkelig Ellefsen.

VINNER: Gutta i «Vi er Vål'enga» vant pris for veste doku-drama.
VINNER: Gutta i «Vi er Vål'enga» vant pris for veste doku-drama. Vis mer

Hederspris

- Høyst ufortjent, men jeg tar i mot med den største takknemlighet, sa På Bang Hansen. Hasn var akkurat ropt opp på scenen som vinner av juryens Hederpris for sitt 40 årige virke i NRK. Men den trofaste film-sliteren kunne ikke dy seg for et spark mot arbeidsgiveren gjennom mange år: - Hvis TV2 vil ha meg, kommer jeg på mandag, sa film-veteranen med dårlig skjult adresse til NRKs sparekampanje.

Big Brother

Omstridte Big Brother gikk heller ikke ut av salen uten en pris.I folkeavstemmingen for å kåre Folkets TV-personlighet, vant Anette fra Big Brother.Mot-kandidatene Asgeir og Fridtjof Wilborn klappet høflig, og registrerte vel at det stort sett er de yngste som har avgitt stemmer i denne kåringen.

Klassefesten

Dan Børge Akerø ble kåret til beste beste programleder for «Den store klassefesten».- Dette er jeg stolt over, sa TV-veteranen og kom med en varm og personlig takk til kona Mette.

VINNER: Gutta i «Vi er Vål'enga» vant pris for veste doku-drama.