Gullstrupe i Elverum

Norges store sopran Elizabeth Norberg-Schulz åpner Festspillene i Elverum i kveld. For fjorten dager siden giftet hun seg i Roma med sin kjære gjennom 18 år, Vittorio Bonolis.

Elizabeth Norberg-Schulz, Ungdomssymfonikerne og dirigent Rolf Gupta setter tonen når Festspillene i Elverum åpner i kveld. Vi møtte den nygifte sangfuglen før avreise til Elverum i går.

Nyforelsket

- Ja, jeg er nyforelsket, kvitrer hun. Etter 18 år har Norberg-Schulz endelig giftet seg med sin musiker, dirigent og professor Vittorio Bonolis.

- Vi giftet oss på en terrasse i Roma, og det var veldig fint. Enkelt og koselig, jeg liker ikke så store ting, sier hun. Det er det lett å tro på. Foran oss står en liten, verdensberømt sangfugl, som ikke viser antydning til ståkete flaksing på stjernevis.

Norberg-Schulz vokste opp i Oslo, men flyttet til Roma som femtenåring. På 80-tallet slo hun gjennom internasjonalt, og har siden den gang sunget seg inn i folks hjerter verden over. Tirsdag landet hun i gamlelandet, men er her bare på grunn av Festspillene i Elverum. Allerede søndag reiser hun tilbake til ektemann og barn i Italia.

- Jeg kan ikke gå ifra så mye, forklarer hun, og sikter til sin tre år gamle leukemirammede sønn, som heldigvis er på bedringens vei.

Elgkarbonader

I august tar operastjernen med seg familien på en velfortjent ferie i Italias høye fjell, men damen har mye på programmet utover høsten. Blant annet skal hun opptre i Spania, USA, Italia og her hjemme.

- Det er veldig koselig å komme til Norge. Det er gode elgkarbonader her, ler hun.

- Nordmenn er veldig entusiastiske, og det er så fint når man holder på med kunst. Folk sier nordmenn er kalde, men jeg synes ikke det. De er tvert imot veldig varme og positive, sier gullfuglen, som stikk motsatt av andre fugler flyr nordover i oktober.

<B>FESTSPILLSANGER:</B> Norges operayndling Elizabeth Norberg-Schulz gleder seg til åpningskonserten under Festspillene i Elverum i kveld.