Gult stivna vann

Er virkelig sushi fienden? Eller begår Gjerde den klassiske tabbe og retter baker - eller hadde jeg nær sagt sushikokk - for smed?

SNOBBETE? Det mente Jan Egil Gjerde mandag. Foto: Ulf-Andre Andersen
SNOBBETE? Det mente Jan Egil Gjerde mandag. Foto: Ulf-Andre Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hører du det febrilske knitteret over de kompliserte kaffebestillingene der du sitter og scroller gjennom dagens sosiale medier-happenings på din medbrakte MacBook Pro på din lokale Starbucks-filial?

Det er lyden av de harmdirrende hender som vifter med avisukas viktigste kronikk, om hvor tvers gjennom råtten samtiden er som forventer seg at voksne mennesker skal ta til takke med KALD FISK når de foretar sitt daglige restaurantbesøk. Kald fisk!

Altså, vi har funnet opp stekepanner! Man får dem kastet etter seg gatelangs!

I hin dagens Dagbladet går studenten Jan Egil Gjerde hardt ut mot samfunnet generelt og nordmenns endrede spisevaner spesielt. Og det er lett å si seg enig i premisset: samfunnet ER i ferd med å ramle sammen under vekten av jenter i tights som spyr opp halvfordøyde biter rå fisk og løper frenetisk på en eldrevet mølle til lyden av teknomusikk fra Afrikas minst gjestmilde hovedstadsghettoer.

Det er umulig å ikke nikke anerkjennende til resonnementet, men er virkelig sushi fienden? Eller begår Gjerde den klassiske tabbe og retter baker — eller hadde jeg nær sagt sushikokk — for smed?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer