Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bok

Gunnar Kagge satte seg i fjor på sykkelen, krysset USA under Obama og endte opp med Trump

Skrev bok om reisen på tvers i Obama-land som ble til Trump.

POLITISK ROADTRIP: En av de mange Gunnar Kagge traff da han i fjor da foretok en slags politisk roadtrip og syklet fra øst til vest i USA, Bill Soux.
POLITISK ROADTRIP: En av de mange Gunnar Kagge traff da han i fjor da foretok en slags politisk roadtrip og syklet fra øst til vest i USA, Bill Soux. Vis mer

Fjellkjeden Appalachene er ikke spesielt høye. De er mer bratte skogkledde åser enn det vi nordmenn tenker på når vi snakker om fjell. Planen var å bruke et par uker på å krysse dem. Da la jeg inn en omvei via Harlan County. Dette er et av områdene i USA som preges sterkest av industridød.

Harlan County er kjernen i denne delen av Appalachene. Det har satt dype spor i amerikansk musikk. Hjemme i platesamlingen min er det overraskende mange sanger om Harlan. Selvsagt er det en del lokale artister, med banjo og bluegrass, men det dukker også opp sanger av Johnny Cash, Elton John og Emmylou Harris.

Nesten ingen av sangene handler om pen natur eller hjemlengsel.

Jeg hadde syklet ti mil om dagen siden starten i Washington DC, og bena fortjente en hviledag. Dessuten hadde jeg en journalistisk jobb å gjøre. Derfor tok jeg fri fra vestover-syklingen og tråkket opp en trang dal til Lynch, som en gang var USAs største kullby. Der traff jeg Mary Jo. Hun sto og malte en barnesykkel i muntre farger. Det var slik vi kom i prat. Jeg ville vite hvorfor det var satt så mange gamle, men nymalte sykler langs veien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?