Gunnar Staalesen svikter Bergen

Varg Veum har østlandsdialekt på film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - De eneste som kan bli skuffet over årets roman fra Gunnar Staalesen, er de som hadde sett fram til svært lange byvandringer i Bergen, skriver Bergens Tidende om Gunnar Staalesens siste kriminalroman «Dødens drabanter».

- Handingsforløpet spenner over en tidsperiode på 25 år, fra Varg Veum er nyutdannet barnevernsarbeider ute på et av sine aller første oppdrag, og til han har et alvorlig oppgjør med sakens skyldige på en søppeldynge i Groruddalen, et spenn fra 1970 til 1995, forteller Staalesen til Dagbladet.no.

Groruddalen, altså Oslo? En del av handlingen er lagt til dalstrøkene rundt Førde i Sunnfjord, dessuten ender boka i Oslo, forteller Staalesen. Og vi som trodde han var en bergensforfatter?

- Boka starter i Bergen og har sitt mellomspill i Bergen, parerer Staalesen.

Svært mørkt

- Den røde tråden er en skjebne knyttet til barnevernssaken: en liten gutt som i 1970 blir tatt ut av hjemmet sitt, og som senere gjentatte ganger dukker opp i umiddelbar nærhet av dramatiske begivenheter og brå død. Veum blir personlig engasjert i den unge guttens skjebne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer