«Guns In The Ghetto»

Den største nyheten knyttet til UB40s 16. album er at singelsporet «Tell Me Is True» brukes i filmen «Speed 2». Ellers er det neppe mulig å tilføre noe nytt til såpereggae etter så mange utgivelser.

Gruppas singel «Tell Me Is True» skal også oversettes og spilles inn på spansk. Dette sier sitt om hvor mye smøremiddel UB40 har greid å tilføre reggae-musikken.

I rettferdighetens navn skal det skrives at det absolutt er et hitpotensiale i flere av låtene på «Guns In The Ghetto». Det er mye godt og pregløst materiale for radioene i dette albumet.

Likevel er det fortsatt, akkurat som for de 15 tidligere utgivelsene, en skam å kalle dette reggae . Riktignok har deler av innspillingen skjedd i Bob Marleys Kuff Studios, men det er svært vanskelig å finne noe original eller troverdig atmosfære av Jamaica i musikken.

Tittelen «Guns In The Ghetto» er en rørende hyllest til den delen av Jamaicas befolkning som bekjemper bruk av vold og våpen i gettoen. Sosial bevissthet og samfunnskritikk sitter ekstra hardt når den kommer fra et band som har solgt 30 millioner album, og som aldri har donert en øre til folket som skapte den musikkformen de nå melker.

«Guns In The Ghetto» er et fullstendig pregløst album med underholdning for mennesker som ikke bryr seg om hva de hører på. Vel bekomme, hvis du har mage til dette.