Guns N\' Roses gjør festival-comeback

Endelig klart for ny plate?

(Dagbladet.no): Bekreftede festivaler, låter som lekker til nettet og mystiske meldinger på hjemmesiden til et av bandmedlemmene: Alt ligger til rette for at Guns N\' Roses skal gjøre det comebacket de har lovet hvert år siden 1997.

I dag ble bandet bekreftet som headliner til Download-festivalen i England, sammen med blant annet Metallica og Korn.

- Alle tegn tyder på at albumet nærmer seg, skriver keyboardist Dizzy Reeds kone Lisa på sin manns hjemmeside ifølge AP.

Nye medlemmer

Den - forhåpentlig - kommende plata «Chinese Democracy» har blitt utsatt så mange ganger at det for lengst har krysset grensen til parodi.

Axl Rose gikk for første gang i studio med skiva i 1997, og siden har ryktene om utgivelse dukket opp nesten like ofte som bandmedlemmer og produsenter har kommet og gått.

Men i januar traff Rolling Stone Axl Rose på en fest for bandet Korn. Og da kunne han bekrefte at ting omsider var i ferd med å skje.

- Folk vil få høre musikk i år, fortalte han.

COMEBACK: Bortsett fra en singel og noen konserter (her fra Rio i 2001) har det vært stille rundt Guns N\' Roses siden originalbesetningen ble splittet opp i 1997. Men nå kommer det snart nytt fra Axl Rose, Tommy Stinson (bass) og Brian Manita (trommer). FOTO: SCANPIX/AP
COMEBACK: Bortsett fra en singel og noen konserter (her fra Rio i 2001) har det vært stille rundt Guns N\' Roses siden originalbesetningen ble splittet opp i 1997. Men nå kommer det snart nytt fra Axl Rose, Tommy Stinson (bass) og Brian Manita (trommer). FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Bortsett fra Rose og Dizzy Reed (medlem siden 1990) er det ingen i det nåværende bandet som spilte i Guns N Roses i storhetstida.

Låter på nett

Et sikkert tegn på at det nærmer seg release er at flere låter nå sirkulerer på nettet.

Nyhetsbyrået AP beskriver «Better» som en hardrocklåt med innslag av industrielle elementer og emo. «There Was A Time» er en grovmiks av en powerballade, som kan minne om den klassiske Guns N\' Roses-låta «Estranged». «IRS» minner om hardrock-soundet bandet hadde på begynnelsen av 90-tallet.

Rolling Stone-journalisten David Wild, som hørte deler av albumet allerede i 2000, beskrev da plata som «Physical Graphitti remikset av Beck og Trent Reznor».

Bandets manager har det for tiden svært travelt med å få diverse nettsider og blogger til å fjerne låtene, og også Lisa Reed reagerer:

- Dette er som å riste på julegavene 23. desember, og finne ut hva det er, skriver hun ifølge AP.

«Chinese Democracy» skal ifølge ryktebørsen utgis på plateselskapet Geffen, men promoansvarlig Peter Moi Bubresko i norske Universal sier at de ikke har fått opplysninger om noen utgivelsesdato.

Tror du at det kommer noen plate? Er det i det hele tatt noe å glede seg til/bry seg om? Si din mening i kommentarfeltet under.