- Guns N'Roses var smertefullt

Slash har ikke snakket med Axl Rose siden han ble sparket ut av Guns N'Roses. Men han har fått med to av de andre gutta i et nytt band.

LOS ANGELES (Dagbladet): Mens skandalerockeren Axl Rose strever med å få samlet sammen nye musikere under Guns N'Roses-vingene til en planlagt konsert i Lisboa 30. mai, er resten av musikerne fra bandet meget fornøyde med at de ikke lenger må forholde seg til ham.

- De siste åra i Guns N'Roses var direkte smertefulle, sier Duff McKagan, bassisten i bandet som begynte å herje hitlistene mot slutten av 80-tallet.

Han virker flau da han minner seg selv og den norskættede trommeslageren Matt Sorum på at Guns N'Roses måtte avlyse en konsert i Oslo i 1991.

- Ja, og det var til og med i mitt hjemland. Å hjelpe meg, så dårlig jeg følte meg da vi ikke kunne gå på scenen, fordi Axl hadde funnet det for godt å være lenger i Paris, sier Sorum.

- Mange hadde reist langt for å se oss. Du gjør ikke slikt mot dine fans, sier han.

- Må ut på veien

Matt Sorum og Duff McKagan er tilbake sammen med Guns N'Roses' legendariske gitarist Slash i det nye bandet Velvet Revolver. I tillegg til de tre gamle Guns N'Roses-medlemmene består bandet av Stone Temple Pilots' tidligere vokalist Scott Weiland og gitaristen Dave Kushner fra Dave Navarros band.

Det er skyhøye forventninger til debutalbumet som kommer i mai.

- Det er ubeskrivelig godt å være sammen igjen. Det startet med en jam, og vi endte opp med å lage ei plate med rock'n'roll basert på «gammelskolen», men med Scott Weilands elleville vinkel. Han er både Iggy Pop, David Bowie, Johnny Rotten og Mick Jagger i en og samme kropp, forteller Slash.

Han er imidlertid den første til å innrømme at det har vært godt med en pause fra rockverdenen.

- Det har vært sunt for oss å gjøre andre ting i livet vårt. Men nå greier jeg ikke å sitte stille lenger. Jeg må ut å spille, sier Slash, idet han får frokosten sin, en halvliter Guinness, i en av bungalowene på det legendariske rock'n'roll-hotellet i Hollywood, Chateau Marmont.

Sender julekort

Slash ser ikke ut til å ha forandret seg stort siden han toppet hitlistene, men dette avviser han.

- Jeg har giftet meg, vi venter vårt andre barn - og vi lever et rimelig normalt liv her i L.A. Mange tror kanskje vi er stinne av penger, men Axl Rose svidde av mer enn Guns N'Roses noen gang tjente.

- Har du kontakt med Axl?

- Nei, jeg har ikke snakket med ham siden jeg ble tvunget ut av bandet. Da var jeg så forbannet. Jeg er bare en fyr som ikke gir opp.

- Men min kone sender ham julekort. Hun har ikke engang møtt ham, men hun vil bare være snill, forteller Slash.

Heller ikke Sorum eller McKagan har kontakt med Rose.

- Jeg tror han er en bitter mann. Jeg håper bare han finner en slags lykke i livet sitt, sier McKagan.

Fikk tilbake ydmykheten

Slash, McKagan og Sorum er glade for at de har hatt pause fra rockelivet de siste åra.

- Vi levde i vårt eget akvarium, der vi svømte i rundt og gjorde hva vi ville. Nå har vi på mange måter tatt tilbake livet vårt, sier Sorum, og får full støtte av Slash og McKagan.

- Jeg er glad vi har ristet av oss det enorme egoet vi hadde under Guns N'Roses-tida. Jeg tror vi alle har fått tilbake ydmykheten, sier McKagan.

Den skandalebefengte bassisten har blitt far og studert på universitetet de siste åra.

- Vi trengte disse åra hver for oss før vi kunne samles igjen. Nå er dette bandet blitt som en slags frelse for oss alle, sier Sorum, som håper Velvet Revolver får spille i Norge i løpet av sommeren.

Det vil garantert ikke bli en gjentakelse av Guns N'Roses' fiaskobesøk i 1991.

- Dette er et band med arbeidsmoral, forsikrer Sorum.

3. mai kommer den første singelen ut i Norge. Albumet «Contraband» kommer 24. mai.

FLØYELSREVOLVER: Duff McKagan (t.v.), Slash og Matt Sorum fra Guns N'Roses er samlet igjen i Velvet Revolver, og håper å komme til Norge i løpet av sommeren. - Ubegripelig deilig å vite at vi snart skal på veien igjen, sier Slash til Dagbladet.
BRÅKMAKER: Axl Rose framstår som selve inkarnasjonen av rockmyten med et rulleblad med alle elementer av sex 'n' drugs 'n' rock'n'roll.