Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Guren Hagen

Visepop på dialekt fra en mester i faget.

CD: På albumdebuten fra 1996 sang Guren Hagen country på engelsk. Siden har rendølen som nå har Løten som base gitt ut fem gode plater på dialekt.

Han har etablert seg som en fin formidler av små og vare stemningsbilder, enten det gjelder hans egne tekster eller - som her - de tre bidragene fra Ove Røsbak og Gunhild Kværness. Møysommelig har Hagen spikket til et uttrykk som er blitt hans eget, og hvor han er hundre prosent troverdig. «Grålysningen» er en visepopplate som aldri blir traust eller sidrompa. Tvert imot vokser den for hver lytting, mye takket være en produksjon som hinter og understreker mer enn den lesser på med instrumenter og effekter. Bassist og produsent Svein Schultz (Mari Boine) løfter Hagens sanger, enten ved å understreke det enkle, gjennom programmering (som f.eks. gjør «Når han er der» til en delikat lekkerbisken) eller ved forsiktig bruk av blåsere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media