Guri malla, for en tv-helg!

Guri Solberg både i «Idol» og danse-finale.

Søndag er det finale i «Skal vi danse», og dermed siste kveld for programleder Guri Solberg. Kathrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe skal konkurrere mot Guri Schanke og Tom Arild Hansen. Midt i det hele kommer Guri til å lede det programmet fra Oslo Plaza:

- Akkurat nå sitter jeg og skriver på finalemanuset, og det er veldig stas. Jeg gleder meg veldig til søndag, men samtidig skal det bli veldig deilig å få to dager fri etter hverandre, og fri i helgene. Det er noe med det at når du vet at det er ti programmer, så er det veldig deilig når det er ferdig for da er du så utrolig innstilt på at nå er det ferdig, sier Guri Solberg.

Har ikke lært å danse

Guri sluttet i «Absolutt Underholdning» på TV 2, for å lede kanalens nye storsatsning sammen med Tommy Steine. Nå når jobben nærmer seg slutten, er hun veldig fornøyd med valget hun tok:

- Det har vært akkurat like morsomt som jeg håpet det skulle bli når jeg sa ja til det. Tidligere når jeg har fått jobbtilbud, så har jeg tenkt «Er dette lurt? Fornuftig? Er det lurt å gjøre sånn?». Nå var det mer; «dette høres dritgøy ut, dette har jeg jammen lyst til å gjøre!».

Programmet har vært en suksess, og hatt seertell kanalen har vært godt fornøyd med:

- Det er en type program som er ren underholdning, og det skal bare være moro, så det hadde vært litt trått hvis det ikke var noen som likte å se på det. Da faller på en måte motivasjonen bort.

- Har du lært å danse selv?

Svinger seg på parketten: Guri Solberg og Tommy Steine har ledet TV 2s «Skal vi danse». Søndag er det slutt. Foto: TV 2
Svinger seg på parketten: Guri Solberg og Tommy Steine har ledet TV 2s «Skal vi danse». Søndag er det slutt. Foto: TV 2 Vis mer

- Nei, ikke spesielt mye, men vi har på en måte begrenset det til litt halvkoreograferte åpninger. Vi har heller konsentrert oss om å gjøre en god programlederjobb. Men jeg har blitt veldig inspirert av å se hvor flinke de andre har blitt, så det jeg har sagt, er at hvis jeg skal være med på en sesong til, så skal jeg nok ta meg noen dansetimer i sommer.

Disco-kveld

Men før Guri gir seg i kast med finalesendingen, skal hun være gjesteprogramleder i «Idol» på fredag. Solveig Kloppen er fortsatt ute i permisjon, og Guri er det faglige alibiet i neste finale, som skal handle om disco:

- Disko er fantastisk, jeg er jo der fordi jeg har jobbet med et danseprogram. Det blir kjempegøy! Det er mye som minner om det jeg driver på med, det er et underholdningsprogram med et konkurranseelement. Det er utrolig stas å få være med som gjest, det er jo en stor fest. Jeg gleder meg veldig til morotingene jeg skal gjøre med Kåre Magnus, men jeg håper jeg ikke ødelegger noe, for det er et program som er veldig satt.

- Har du sett «Saturday Night Fever»?

- Jeg har ikke sett hele, men jeg kjenner godt til det visuelle uttrykket.

- For noen er disco Donna Summer, slengbukser, store solbriller og paljetter. Noen tenker på 80-tallet, og veldig tidlig Madonna og buksa nedi dongeribuksa. Men Idoldeltagerne er kanskje så unge at de kanskje ikke har de referansene, og heller tenker på disko som dansemusikk og poplåter. Derfor er jeg veldig spent på hva de skal synge.

Snart over: Søndag er finalen i «Skal vi danse».