Guri Schanke avslører nytt prosjekt

- Jeg har fremdeles lyst til å utfordre meg selv, sier Guri Schanke (51).

JAZZ-PLANER:  Artisten Guri Schancke kan se tilbake på flere tiår med erfaring fra show-scenen, men det er likevel mye hun ønsker å gjøre. Nå er 51-åringen i gang med et jazzinspirert album. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JAZZ-PLANER: Artisten Guri Schancke kan se tilbake på flere tiår med erfaring fra show-scenen, men det er likevel mye hun ønsker å gjøre. Nå er 51-åringen i gang med et jazzinspirert album. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har nok som mor vært dårlig på å være konsekvent med regler og sånn, sier Guri Schanke (51) til Dagbladet.

Vi møter henne på Christiania teater, der hun er aktuell med oppsetningen «Pippi Langstrømpe». Schanke har rollen som den strenge og regelstyrte barnevernsfrøkna «Prusseluskan», eller fru Prysselius. Skuespilleren tror ikke hun selv har vært en for streng og regelstyrt mor for sine to sønner Edvard (21) og Ludvik (16), men innrømmer likevel å ha vært svært overbeskyttende.

- Min eldste sønn sa en gang: «mamma, du har oppdratt meg som en selunge». Han mener nok at jeg har vært litt i overkant påpasselig. Jeg har alltid vært litt høyt og lavt, og har tenkt på alt som kan skje. Vi fleiper om det, sier Schanke.

I teaterstykket spiller hun mot Helene Marie Lone (15) og Evelina Moholt (13), som deler hovedrollen som Pippi. Moholt er datteren til programleder Katrine Moholt, som Schanke ble venninne med etter at de begge var med i «Skal vi danse» på TV 2.

- Det er gøy å se hvor proffe de er, men det er litt rart å plutselig være den eldste på scenen. Det kom litt brått på, sier hun og ler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer