Guri Schanke avslører nytt prosjekt

- Jeg har fremdeles lyst til å utfordre meg selv, sier Guri Schanke (51).

JAZZ-PLANER:  Artisten Guri Schancke kan se tilbake på flere tiår med erfaring fra show-scenen, men det er likevel mye hun ønsker å gjøre. Nå er 51-åringen i gang med et jazzinspirert album. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JAZZ-PLANER: Artisten Guri Schancke kan se tilbake på flere tiår med erfaring fra show-scenen, men det er likevel mye hun ønsker å gjøre. Nå er 51-åringen i gang med et jazzinspirert album. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg har nok som mor vært dårlig på å være konsekvent med regler og sånn, sier Guri Schanke (51) til Dagbladet.

Vi møter henne på Christiania teater, der hun er aktuell med oppsetningen «Pippi Langstrømpe». Schanke har rollen som den strenge og regelstyrte barnevernsfrøkna «Prusseluskan», eller fru Prysselius. Skuespilleren tror ikke hun selv har vært en for streng og regelstyrt mor for sine to sønner Edvard (21) og Ludvik (16), men innrømmer likevel å ha vært svært overbeskyttende.

- Min eldste sønn sa en gang: «mamma, du har oppdratt meg som en selunge». Han mener nok at jeg har vært litt i overkant påpasselig. Jeg har alltid vært litt høyt og lavt, og har tenkt på alt som kan skje. Vi fleiper om det, sier Schanke.

I teaterstykket spiller hun mot Helene Marie Lone (15) og Evelina Moholt (13), som deler hovedrollen som Pippi. Moholt er datteren til
programleder Katrine Moholt, som Schanke ble venninne med etter at de begge var med i «Skal vi danse» på TV 2.

- Det er gøy å se hvor proffe de er, men det er litt rart å plutselig være den eldste på scenen. Det kom litt brått på, sier hun og ler.

Jazzplaner Nylig opprettet Schanke både en Facebook- og en Instagram-konto. Der har hun blant annet avslørt for sine fans at hun også jobber med sin egen plate.

Schanke var i sitt første møte om å lage et album allerede i 1988, men drømmen har aldri blitt noe av - før nå.

Hun har allerede vært i studio, og kan avsløre at det vil bli et jazz-inspirert album. Artisten har nemlig alltid hatt en drøm om å bli jazzsanger.

- Det er så mye som skjer hele tida, så det er vanskelig å planlegge når den vil komme ut, men vi er så vidt i gang nå. Det blir nok ikke en ren jazz-plate, men det blir nok mange jazzelementer, forteller hun.

- Teaterdrøm Schanke forteller også at hun aldri har vært redd for å prøve seg på nye arenaer, og er glad for at hun har grepet de sjansene som har budt seg. Nå er hun godt fornøyd med å være tilbake på teaterscenen med «Pippi Langstrømpe».

- Jeg er veldig etablert i show-leiren, og er fornøyd med det, men jeg har fremdeles lyst til å utfordre meg selv. En seriøs rolle på Nationaltheatret hadde vært spennende, men jeg er nok ikke den første skuespilleren de tenker på når de skal besette en rolle der, sier Schanke.

Artisten har nemlig fortsatt urealiserte drømmer og ønsker for framtida, og det er musikaler som ligger hjertet hennes nærmest.

- Jeg kunne tenkt meg «Evita» eller «Sunset Boulevard», også har jeg nok alltid drømt om å ha en rolle i et ordentlig seriøst teaterstykke, sier hun.

- Kjedelig I fjor fylte den spreke artisten 50 år, og Schanke er nærmest blitt ikonisk for «å holde seg ung». Selv mener Schanke hun ser sliten ut nå i premiereuka, men for alle andre er hun like energisk og sprudlende som før. Schanke forteller at hun alltid har vært opptatt av å trene, og at hun i perioder har vært veldig nøye med kosthold.

- Jeg har aldri vært den som har danset på bordene, drukket for mye eller gått sist hjem. Jeg har ofte fått høre at jeg er kjedelig, men jeg syns rett og slett ikke det er gøy å være sliten, sier hun.

Schanke har gjentatte ganger blitt intervjuet om hvordan hun holder seg ung og i form, men føler ikke press på å være sunn. Hun forteller at hun gjerne spiser både sjokolade, smør og saus, og at det blir for stressende å være sunn hele tida. For Schanke handler det om balanse og at det ikke skal bli for mye av alt. Hun tenker ikke så mye over sunnhets-stempelet hun har fått, men skjønner at det fort blir fokus.

- Jeg skjønner at det blir skrevet mye om, for man er jo nysgjerrig på hva andre gjør. Jeg tar meg selv i å være nysgjerrig på hvordan andre holder seg i form, og jeg bruker nok en del tid på å teste ut hva som er bra for meg, sier hun.

PÅ TEATERSCENEN:  Guri Schanke spiller for tida i forestillingen «Pippi Langstrømpe» som går på Christiania Teater. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
PÅ TEATERSCENEN: Guri Schanke spiller for tida i forestillingen «Pippi Langstrømpe» som går på Christiania Teater. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer