Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2: «Århundrets stemme»

Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Ble den andre som måtte forlate TV 2-konkurransen. Vi anmeldte låt for låt.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Guri Schanke var den andre som måtte forlate TV 2-programmet «Århundrets stemme». Alle foto: TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Guri Schanke var den andre som måtte forlate TV 2-programmet «Århundrets stemme». Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: «Århundrets stemme» er programmet der artister tolker hits fra ti tiår. Nosizwe Baqwa ble første artist som måtte forlate programmet forrige lørdag. I kveld fikk Guri Schanke færrest stemmer av seerne.

60- og 90-tallet er unnagjort. TV 2 varslet forrige lørdag at det ville bli 50-tallskveld, men har ombestemt seg og byr på 80-tallshits. Det kan tyde på at man ser større underholdningsverdi i ferskere hits, som mange har et forhold til. Gamle evergreens får komme seinere, når konkurransen tetter seg til. Her er vår vurdering av kveldens tolkninger:

Jannike Kruse: «10 000 Lovers» (TNT)

Jannike har gjort det vanskelig for seg, for dette oppfatter ihvertfall jeg som en veldig macho låt.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Norske TNT hadde en kjempehit med låten i 1987. Den ble skrevet av bandets amerikanske vokalist Tony Harnell og var til og med innom Billboard-lista i USA. Har Jannike «baller» til å gi en troverdig tolkning 31 år etter?

Hun har stemmen og kraften, likevel blir det spinkelt. Hun famler litt i starten, trøkker til i refrenget, men kommer ikke utenom noen sure toner her og der. Likevel - det er forfriskende å se henne i denne rollen, hun som alltid er så ordentlig. Og hun kler skinn.

William Hut: «Time After Time» (Cyndi Lauper)

William har valgt to rolige låter så langt, og bør kanskje legge inn et annet gir snart.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Det er lett å forstå at han gjør «Time After Time», for den er jo så fin! Likevel skulle jeg ønske at han hadde gjort noe for å løfte den og gjøre den enda mer til sin.

Han synger som vanlig flott og har en stemme som passer til sånne låter, men nå må han snart slippe seg litt løs og tro på seg sjøl.

Øyvind Elgenes: «If You Love Somebody Set Them Free» (Sting)

Elg har valgt åpningslåten på Stings solodebut fra 1985, og det var ikke noe dumt valg.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Han er sikkerheten sjøl, og kan synge det meste med troverdighet (sjøl om han bommet på Dylan i første program).

Her er han mer på plass. Det kunne forsåvidt vært en Dance With A Stranger-låt, dette, og Elg er blitt varm i trøya. Sting ville vært fornøyd. Er dere seere det?

Daniel Owen: «Forever Young» (Alphaville)

Den yngste I gjengen har valgt seg synthpop fra den tyske gruppa Alphaville, som også traff med «Big In Japan».

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Men vil denne holde ham «forever» i konkurransen? Han har slitt litt de to første programmene, men når han kan glemme dansen og konsentrere seg om å synge går det litt bedre. Likevel, det blir nervøst og tamt.

Jeg håper han har mer å gå på - om han går videre - og at også han kan slå seg mer løs. Jeg tror det bor mer i denne unge mannen, det må bare få komme ut.

Frida Ånnevik: «You Can Call Me Al» (Paul Simon)

Et artig valg av Frida, som har overbevist så langt og som «speeder opp» etter to rolige låter.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Men - her er hun ikke heldig. Hun henger ikke helt med i svingene, det blir for mange ord som skal ut. I kveld klarer heller ikke Frida å holde seg unna de sure tonene, og det blir litt heseblesende for både henne og oss. Hun sier at hun skal roe ned, men det er ingen grunn til det. Vi vil se mer. Men best her,: Bassisten!

Guri Schanke: «La Isla Bonita» (Madonna)

Et dristig valg av Guri, som holdt på å ryke ut forrige lørdag. Fallhøyden er stor, men når hun først skulle velge selveste Madonna var dette et greit valg.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Guri har beholdt latinopreget, har kledd seg «riktig» og koser seg på scenen for første gang i denne konkuransen. Hun gjør mer av det hun kan, hun danser og slipper seg i det hele tatt mer løs. Men hun lever nok farlig i kveld også.

Eirik Søfteland: «Livin’ On A Prayer» (Bon Jovi)

Fra metal til puddelrock. Eirik signaliserer tydelig hvor han liker seg best i det musikalske landskapet.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Metallica var meget vellykket, her er det storhiten til amerikanske Bon Jovi som utfordres. Og hvis målet med denne konkurransen er å gjøre troverdige versjoner, scorer Eirik mest så langt.

Dette er hans scene. Han holder ikke igjen et øyeblikk. «Livin' on a Prayer» er et 80-tallsanthem i sjangeren som noe foraktelig ble kalt puddelrock, men dette er ingen puddel, men en ulv på jakt etter et bytte. Denne mannen må stemmes videre!

Marianne Sveen: «License To Kill» (Gladys Knight)

TV 2 hjemsøkes av lydproblemer. I kveld er det Marianne som rammes, forrige lørdag var det Wiliam. Men - Marianne lar seg ikke affisere.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Hun har truffet bra de to første rundene, og også hun signaliserer hvor det musikalske hjertet sitter.

Gladys Knight har udødeliggjort denne James Bond-hiten fra 1989. Kan Marianne utfordre henne? Svaret er ja! Som de to andre lørdagene har hun gått inn i låten med hele seg. Hun har en fantastisk stemme og treffer hele veien. Det er det ikke alle som har gjort i kveld. Hun prøver kke å være Gladys Knight, men legger soulhjertet sitt i denne sangen. Her må det stemmes, for Marianne bør være med lenge.

Chris Medina: «Don’t Dream It’s Over» (Crowded House)

Chris har fått æren av å avslutte kvelden med en fantastisk låt fra en av Australias beste eksportartikler i popens verden.

image: Guri Schanke ute av «Århundrets stemme»

Også han har lagt seg på ei rolig crooner-linje tidligere i konkurransen, og han fortsetter i samme spor her. Han gjør ingen feil, og yter låten rettferdighet.

Chris leverer hver gang, og synger så fint som bare det, men nå vil jeg snart se en annen side av amerikaneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!