FIKK SPARKEN: Guro Fostervold, den tidligere TV 2-profilen, har fått sparken i Viasat - og stevner eierne MTG for retten. Foto: Øistein Norum Monsen
FIKK SPARKEN: Guro Fostervold, den tidligere TV 2-profilen, har fått sparken i Viasat - og stevner eierne MTG for retten. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Guro Fostervold ble sparket - stevner Viasat for retten

Tv-profilen mener seg uriktig oppsagt.

Guro Fostervold Tvedten (41) var i mange år en av TV 2s profiler. Hun startet sin karriere på TV 2 i 1999 som sportsanker.

De siste årene har hun vært en av Viasats profiler, blant annet i Champions League-studio.

Nå går hun til kamp mot Viasat, melder TV 2.

Guro Fostervold Tvedten ønsker ikke å la seg intervjue om saken, men sier dette i en sms til Dagbladet:

- Vi er uenige og midt i en prosess, derfor vil jeg ikke kommentere dette nå.

Årsaken til at Fostervold stevner Viasat for retten skal være uenigheter om en rekke punkter rundt hennes arbeidsforhold. Hun er, i likhet med over 30 andre i MTG, sparket fra jobben i tv-kanalen.

- Alle har anledning til å gå rettens vei hvis man mener det er den riktigste måten for å oppnå noe, det må vi bare respektere, sier administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, i et intervju med God kveld Norge.

- Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss så har det betydd et tredvetalls ansatte som måtte gå og Guro er en av dem, sier han.