Guru Godard i gråsonen

CANNES: Jean-Luc Godard er tilbake i Cannes og er i alle fall klinkende klar på spørsmålet om Steven Spielberg. Om noen skulle tro annerledes, misliker guruen ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forbindelsen mellom disse ulike størrelsene finnes i Godards konkurransefilm, «Éloge de l'amour», som terper på en mengde kulturkritikk omkring den velkjente amerikaniseringen og retter en særlig pekefinger mot Spielberg og hans «Schindlers liste».

- Jeg har aldri møtt Spielberg og kjenner ham ikke, men jeg er ikke glad i filmene hans. Det var en plikt å peke mot ham, sier regissøren med legendestatus og mener hans amerikanske kollega ikke helt visste hva han gjorde i arbeidet med nevnte film.

I kø for forvirring

Det kan være fristende å spørre om Godard selv vet hva han gjør. Alle vil se filmen hans. Men bare sjelden hender det at køståingen er mer spennende enn selve opplevelsen. Tumultene foran kinodøra var en livsfarlig øvelse av knakende ribbein, redselslagne skrik og iltre vakter. Vel innenfor sovnet noen foran det som ifølge presentasjonen er en studie av kjærlighetens fire stadier - møte, fysisk lidenskap, atskillelse og gjenforening - framstilt av tre par i tre generasjoner. Saken vil ikke framstå sylklar for alle. «Éloge de l'amour» ter seg mest som en opprulling og betraktning om minner, hvori opptatt tv-mediets skrekkelige innvirkning på vår kollektive hukommelse og generelle fortapelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer