Gutta på bærtur?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV2-sjefen Arne A. Jensen har svart Kulturdepartementet på brevet det sendte med bakgrunn i Allmennkringkastingsrådets kritikk. Det beskrives i en avisoverskrift som «Ramsalt kritikk av offentlig råd» og er for så vidt i samme stil som hans selskap og TVNorge alltid har holdt overfor norske myndigheter. Her blir nå saken stående til departementet reagerer igjen om en fjorten dagers tid og så dør den ganske fort.

  • To av de tre store konserneierne i TV2, Alf Hildrum og Jan Erik Knarbakk, tok en annen, mer forsonende og samarbeidsvillig tone i et leserinnlegg i Aftenposten, men også de står på krava. De vil gjerne delta i en løpende diskusjon om konsesjonsvilkårene, men peker også på konsesjonsvilkåret «TV2 skal ha redaksjonell selvstendighet». Her er de selvsagt inne på sakens kjerne. En redaksjon kan ikke drives under trusselen om løpende dagsbøter.
  • Det er blant andre Ap's elleville medietalsmann Jon Olav Alsaker som gjerne vil gi rådet sanksjonsmuligheter, men det blir det ikke noe av. Det vet Jensen og det ser ut til at rådet også innser det. Dets formann Jostein Gripsrud har vært med på å lufte muligheten for et organ med sanksjonsmuligheter, men helst vil han kanskje at sakene skal løses med seriøs debatt?
  • I en pionertid er det viktig å markere et så stort revir som mulig og i en uoversiktlig medieutvikling har det vært relativt lett for de kommersielle etermediene å sette vide grenser. Slik sett har det som av og til har liknet ren arroganse lønnet seg, selv om det har irritert myndigheter og politikere.
  • Med de profitter TV2 nå øser inn, er det vel ikke lenger nødvendig å provosere politikerne. TV2 kunne godt ha umaket seg med å etterkomme noen av de ønsker Gripsruds råd kommer med. Det skal sannelig ikke mye penger til i TV2-målestokken.
  • Men sanksjoner? Neppe. Det finnes det ikke politisk grunnlag for. Da må iallfall debatten heves opp over det latterlige nivået hvor det kveruleres om hvorvidt programmet «Gutta på tur i Sameland» er et program for minoriteter.

Det går også an å løsne litt på argumentasjonen. Når TV2 hardnakket holder på at konsesjonssøknaden ikke er juridisk bindende, har de rett. Naive politikere og den naive allmennheten vil kanskje mene at han har enkelte moralske forpliktelser ifølge søknaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer