Gutta på gølvet

«The Other Guys» er en habil brudulje om betahannene blant oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Den vestlige verden er som kjent blitt et samfunn av førtiårige barn. Flere og flere nekter å velge og vil ha i pose & sekk, bukta & begge endene, pølser & smågodt. Litt slik er det også med actionkomedien «The Other Guys». Den insisterer på å være både en ren actionfilm og en parodi på sjangeren, samtidig.

Det innebærer en lang rekke høyst uironiske eksplosjoner og bilkræsj, med ironiske tullesamtaler innimellom. Det sikrer at den ikke er kjedelig i ett sekund. Men det gjør også at den ikke er så morsom som enhver Will Ferrell-beundrer nærer et hemmelig håp om hver gang de ser en filmplakat dekket med det perplekse oppsynet hans - et håp som forsterkes av at Ferrell her igjen jobber med regissør Adam McKay, som også stod bak «Anchorman».

Tøffingparodier Will Ferrell og Mark Wahlberg spiller politimennene som i enhver annen politifilm er statistroller-med-én-replikk, gutta som står på kontoret og klapper og jubler når toppfolka gjør entré. NYPDs alfahanner i dette tilfellet er Samuel L. Jackson og Dwayne «The Rock» Johnson, som gjør strålende karikaturer av sitt eget tøffingimage. Men de to forsvinner ut av soga langt raskere enn størrelsen på bildene på filmplakaten skulle tilsi, og den omplasserte bråkebøtta Hoitz (Wahlberg) ser sitt snitt til å klatre - og sleper med seg den milde revisoren Gamble (Ferrell).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer