Gutta på tur

Hva om sexkjøploven ikke hadde eksistert? Ville det da vært OK å dra til Riga på guttetur?

BLE FERSKET:  Bård Hoksrud har forklart til politiet at han fikk massasje over hele kroppen, og at han berørte prostituerte Nicole (bildet) i Riga. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
BLE FERSKET: Bård Hoksrud har forklart til politiet at han fikk massasje over hele kroppen, og at han berørte prostituerte Nicole (bildet) i Riga. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens debattinnlegg: Sexkjøplovens absurditet

Da jeg fikk den tiende anklagen om at media forfølger Frp, svarte jeg at jeg tror TV 2 hadde vært like interessert om Erna Solberg var blitt tatt på fersken i Riga. Svaret utløste vantro latter. Hva i all verden mente jeg? Solberg er jo en dame.

Reaksjonene fra mange kommentatorer, både i og utenfor pressen, er den samme. Dette er en guttegreie og må behandles som det. Eldre menn har hatt lettest for å avfeie hendelsen i Riga som en privat bagatell ingen har noe med. Han har tross alt ikke begått mord, som Carl I. Hagen sa.

Han kunne like gjerne sagt han synes sexkjøploven er dum. Frp stemte mot den. Dessuten har Frp et liberalt syn på porno og prostitusjon, som flere har påpekt. Andre har et liberalt syn på skatt, uten at kemneren lar seg imponere av det.

Men Frp er ikke alene om å forsvare sin mann. Det er flere som instinktivt stiller seg i Bård Hoksruds hjørne i ly av å protestere mot norsk moralisme. Det er en merkverdig påstand. Nordmenn er blant de mest frilynte når det gjelder sex. Aviser og TV er fulle av det. Man kan tvert om mistenke at de som fortsatt insisterer på at sex er privat og bør forties, henger igjen i puritanismen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer