Gutta på tur

Skrekkelig tåpelig ungdomskomedie om sex og europeisk storbyliv. Les flere filmanmeldelser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Eurotrip» minner om amerikanske skoleungdommers «springbreak»; et årlig ritual der de drikker seg stupfulle, har usikker sex og træsjer steder som Cancún og Matamoros i Mexico. I dette tilfellet er det Europa som træsjes.

Jeff Schaffers sexkomedie for tenåringer er først og fremst dundrende umorsom.

La gå at den stinker av homofobi og generell fremmedfiendtlighet overfor europeere. Hvis den påkaller latter, skyldes det ikke at forsøkene på komikk treffer blink, men at hele konseptet er så grensesprengende tåpelig.

Det handler om Scott (Scott Mechlowicz), som drar Europa rundt med tre venner for å finne Mieke, en tysk e-mailvenn som viser seg å være ei jente med fine pupper, og slett ikke en lummer fyr, slik Scott trodde. På sin odyssé mot Berlin møter de fire ungdommene skrekkinngytende stereotypier; britiske hooligans, hasjkaker og S&M-horer i Amsterdam, dissende kåte nudister i Frankrike, fattigdom og forsøpling i det tidligere Øst-Europa, barn med Hitler-bart og hanemarsj i Tyskland, klåfingrede italienske homser, osv.

Våre amerikanske «venner» inspireres av de ville europeerne til å slå ut håret selv; de raser rundt i Vatikanet iført pavens klær, har sex i en skriftestol, m.m.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer