Gutta på tur

Skrekkelig tåpelig ungdomskomedie om sex og europeisk storbyliv. Les flere filmanmeldelser

FILM: «Eurotrip» minner om amerikanske skoleungdommers «springbreak»; et årlig ritual der de drikker seg stupfulle, har usikker sex og træsjer steder som Cancún og Matamoros i Mexico. I dette tilfellet er det Europa som træsjes.

Jeff Schaffers sexkomedie for tenåringer er først og fremst dundrende umorsom.

La gå at den stinker av homofobi og generell fremmedfiendtlighet overfor europeere. Hvis den påkaller latter, skyldes det ikke at forsøkene på komikk treffer blink, men at hele konseptet er så grensesprengende tåpelig.

Det handler om Scott (Scott Mechlowicz), som drar Europa rundt med tre venner for å finne Mieke, en tysk e-mailvenn som viser seg å være ei jente med fine pupper, og slett ikke en lummer fyr, slik Scott trodde. På sin odyssé mot Berlin møter de fire ungdommene skrekkinngytende stereotypier; britiske hooligans, hasjkaker og S&M-horer i Amsterdam, dissende kåte nudister i Frankrike, fattigdom og forsøpling i det tidligere Øst-Europa, barn med Hitler-bart og hanemarsj i Tyskland, klåfingrede italienske homser, osv.

Våre amerikanske «venner» inspireres av de ville europeerne til å slå ut håret selv; de raser rundt i Vatikanet iført pavens klær, har sex i en skriftestol, m.m.

Hele filmen skriker ut sitt ene budskap: Se hvor rampete vi er! Vart du skræmt no?

Svaret er ja; skremt over undervurderingen av tenåringers smak og sans for humor.