Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gutta på tur

Ultralettversjonen av «Piknik med døden».

FILM: Det er laget mange komedier om amatører på tur i villmarka, men amerikanerne synes ikke å få nok av akkurat den varianten. Dermed får vi sjansen til å møte Jerry, Tom og Dan, som skal oppfylle en død kamerats siste ønske: Finne byttet fra et bankran. Uheldigvis ble både pengene og raneren borte i de store skogene i Oregon for 30 år siden.

«Dette kan være vår siste sjanse til å gjøre noe virkelig dumt,» sier den ene av de tre før de legger i vei, og det har han helt rett i. For det blir virkelig dumt, i en usalig blanding av «Piknik med døden» og «City Slickers». Heltene har minimal erfaring med villmarksutstyr, vet knapt foran og bak på en kano, og blir ufrivillige raftere i en litt for stri elv. Derav filmens tittel. Bedre blir det ikke når de treffer en selskapssyk bjørn på fire meter, setter fyr på en marijuanafarm i ødemarka, og får to tungt bevæpnede bygdetullinger etter seg.

Under flukten møter de først to unge, vakre damer som bor i et tre i pakt med naturen, før de taues inn av en eneboer som også har lett etter ransutbyttet i tre tiår. Denne hårete og skjeggete skapningen ser ut som Robinson Crusoe, spilles av Burt Reynolds, og gir herrene et skjulested.

«Without a Paddle» er naturligvis full av barnslige replikker og gags, skreddersydd som den er for kategorien «guttefilm». En sixpack og et par poser potetgull burde følge med kinobilletten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media