Gutta som kan sakene

Ingen tvil om hvem som er verdens beste gutteband: Backstreet Boys. I går leverte de det beste showet et gutteband har gjort i Norge noen gang.

Selv for oss som til vanlig kjenner hodepinen komme etter et par låter med Backstreet Boys, ble dette en opplevelse. Dette var en konsert med et gutte-band som kort og godt var «mot normalt».

Backstreet Boys serverte i går kveld et forrykende energifylt og spetakulært show. Et show som avgjort er det fremste i gutteband-sjangeren som har vært i Norge noen gang.

Boyzone og andre gutteband: Se på showet til Florida-gutta. Det er Backstreet Boys som kan sakene. Ikke tvil hvem som er sjef på gutteband-tronen!

Surfet inn

De kom surfende over publikum ut fra et inferno av røyk, lys og fyrverkeri - bare som ekte gutte-pop-helter kan gjøre det. De sparket unna de sist ankommende teddybjørnene på sin femkantede romskip-scene, og kjørte i vei med «Larger than life», åpningskuttet på deres siste plate, «Millenium».

Here we go - velkommen til Star Wars!

- Love you!

Tårene rant og ungjente-hylene passerte skremmende mange decibel - og de første jentene var for lengst lempet ut til «trøste og bære»-avdelingen. Riktig nok var det litt grumsete lyd i starten, men den bedret seg til å bli sjelden god, til å være i Spektrum. Og selvsagt; litt små-pateisk blir det når både Nick Carter, den største helten av dem alle, Kevin Richardson, Howie Dorough, Brian Littrell, Alexander James (A.J.) McLean må fortelle hvor mye de elsker sine norske fans og hvor fælt de har savnet Norge.

Pausene mellom låtene blir dessuten også for lange. Det blir stille for lenge, men når de fem gutta kommer på scena igjen mellom klesskiftene, du verden som de lever varene sammen med sitt band og sine velkoreograferte dansere.

Tøffere «live»

Selv om «Backstreet Boys» er mye røffere i konsert-formatet enn på plate, er de drømmende balladene selvsagt med. Og gjett om det ble en opplevelse for de fem jentene som hadde med seg sine mødre på scena i går. Her er det noen hender som ikke blir vasket på en stund, tørr jeg tippe.

- Oslo - are you ready to party? spør gutta også i kveld. Får de samme elleville, voldsomme hviiiiiiinet er det klart for et ny pop-fest. Dra på!