Guttemusikken

Når homsefestivalen Pride Park arrangeres for første gang i Norge, er det popbandet Zuma som er hovedattraksjonen. Fordi alle gutta ville ha dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Zuma var det sterkeste ønsket til gutta da vi tok en spørrerunde på byens homsesteder, forteller Anne Mette Johnsen.

Hun er en av de som står bak den første Pride Park-festivalen i Norge - musikkfesten som årlig arrangeres i en rekke av verdens storbyer. I dag og i morgen skal Pride Park fylle Youngstorget med musikk og messeaktiviteter under Skeive Dager i Oslo.

- Det blir en slags homolandsby. Vi vil trekke Skeive Dager ut i byområdet. På den måten håper vi å få mer åpenhet, forteller Johnsen.

- Helt siden vi begynte å spille har vi merket at vi har appell blant homofile, forteller Alexander Stenerud bak gulbrune solbriller. Han er vokalist i popduoen Zuma, mens andremann Henrik Njaa står bak synthen. Gruppas første album, «Juno», ble sluppet i vår. Akkurat nå er det den fjerde singelen fra albumet, «Tie You Down», som spilles på radio og har erobret hit 40-lista.

- Dere blir sett på som et homoerotisk band. Er dere det?

- Det er noe med synthpopduoer, som Pet Shop Boys, som gir de signalene. Men vi har aldri tenkt på oss selv som en synthpopgruppe, sier Henrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer