Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gutten i gata

En eiendommelig miks av hjemmesnekra garage og hip hop danner bakgrunnen for underholdende historier om det unge og urbane England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva skal man med trendforskere når man har garageartister som Mike Skinner (22)? Under aliaset The Streets er den hype-befengte fyren i ferd med å bli et lite oppslagsverk om unge engelskmenns foretrukne fritidssysler. Og i tilfellet The Streets er det - som mange kritikere allerede har påpekt - heldigvis ikke å gå for den champagnedrikkende og machoposerende stilen mange engelske garageartister har prøvd å adoptere fra sine hiphopkolleger på andre siden av Atlanteren. I gjennombruddssingelen «Has It Come To This?» og gjennom hele «Original Pirate Material» forteller Skinner morsomme og utpreget engelske historier om hva unge landsmenn virkelig foretar seg på fritida.

Narkogjeld

The Streets er et hundre prosent unikt engelske fenomen. Skinners miks av garage og hip hop høres ut som det perfekte soundtracket til en vandring i urbane og fattige engelsk nabolag. Over det møkkete og mørke lydbildet messer tjuetoårige Skinner historier som sikkert vil få mange foreldre til å steile. Historier om snille hasjrøykere og voldelige drekkere , narkogjeld, nettporno, cola og brandy, og en uforfalsket hyllest til klubbing og ecstasy, vil sikkert skape en del negative reaksjoner. Men det er tross alt dette mange unge engelskmenn fyller opp fritida med. For der alle andre plateselskapsstyrte og produktaktige unge artister pliktmessig lyver til sitt publikum, forteller The Streets sannheten om engelsk ungdom.

Mamma

Mike Skinner har ikke verdens flotteste stemme, men siden han snakker istedenfor å rappe, fungerer den utmerket på en «frekk fyr forteller frekke historier»-måte. Dessuten: «Original Pirate Material» er lagd på en laptop hjemme hos mamma - det er rock'n'roll, det!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!