Gutten med gulltennene

Goldies «Timeless» revolusjonerte verdens dansegulv som en av de første kommersielt tilgjenglige drum\'n bass-utgivelsene. Søndag er legenden i Bergen.

Mannen har gjort mye rart siden «Timeless», og langt fra alt har vært like bra. Andreplata hans «Saturn Returnz» med det i overkant episke sporet «Mother», ble en gedigen skuffelse i forhold til den klassiske førsteplata. Men legende-satusen slipper ikke taket så lett. Og det skulle bare mangle: Selv om Grooverider og hans menn kanskje blir regnet som oppfinnere av sjangeren, var det Goldie med «Timeless» som dro drum\'n bassens glade budskap opp av undergrunnen. Samleskiva «Platinum Breakz», et samarbeidsprosjekt med resten av Metalheadz-kollektivet, bidro også til å bygge opp imaget hans som drum\'n bassens gudfar.

Av nyere prosjekter som har holdt bra kvalitet, kan samleplata «The Incredible sound of Goldie» nevnes. En plate som representerer en noe hardere og mer funky stil enn både «Timeless» og «Saturn Returnz». Skal man dømme ut fra denne, er det nettopp denne Goldie vi kan vente oss søndag: Hard og funky.