Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Gutten som skal bli lange innkast når han blir stor

Samtaler etter landskampen mellom Europas Argentina mot Europas legoklosser.

NYE NORGE: Norge gjorde sitt aller beste nylig og som alle sier, vi skal ikke skylde på svensken. Nei, det skal vi ikke, vi skal skylde på de lange innkastene. Foto: NTB Scanpix
NYE NORGE: Norge gjorde sitt aller beste nylig og som alle sier, vi skal ikke skylde på svensken. Nei, det skal vi ikke, vi skal skylde på de lange innkastene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Post Norge bort mot Nord-Irland. I går begynte jeg et helt nytt liv, nå skal der trenes. Sto opp tidlig og gikk ut på gårdsplassen. Fuglene var i toppform, sola sa hallo og naboen hilste før hun gikk på jobben. Formen er svak, ja, det er for mange kilo både her og der, men jeg har trua. Startet opp lett med noen korte cornere og deretter ni feilpasninger på rad. Fornøyd. Alle feilpasningene satt som et skudd. Deretter vekket jeg kona for at hun skulle stå 50 meter unna slik at jeg fikk testet ut langpasningene. Hun er ikke spesielt høy, så derfor slo jeg pasningene veldig høyt. Fungerte utrolig bra.

En tilfeldig forbipasserende på gata ble bedt om å stoppe opp. Han svarte ja, og den neste halvtimen forsøkte jeg å markere ham, men hver gang kom han seg fri. Ble litt irriterte ettersom markeringene satt da jeg varmet opp. Dumt. Etter 45 minutter tok jeg en liten pause og hørte i opptak ekspertkommentator Kjetil Rekdal. Ble i rart humør av sutrepaven, skiftet derfor fra faste knotter til blå turnsko (gammel vet De).

Skoleunger gikk forbi, og jammen heiet de ikke også. Spesielt to av dem mente jeg var ganske god på lange innkast. Jeg spurte den ene av guttungene hva han hadde lyst til å bli når han blir stor. Svaret hans var fint: Da skal jeg bli et langt innkast fordi jeg så på Norge sammen med pappa, og vi var enige om at lange innkast er en vekstnæring her i landet. Ja, pappa sa at det er lange innkast vi skal leve av etter oljene.

Dagens unger altså, de kan få sagt det. Etter at treningsøkta var over gikk jeg i dusjen, dette etter å ha intervjuet meg selv der jeg blant annet sa at jeg nok fortsatt tror på en tur til Russland, men jeg må bare snakke med Nils Johan Semb først.

Resten av dagen ble brukt til å se gamle scoringer fra nordirske George Best, mens Van Morrisons såre toner tonet ut av høyttalerne. Nå gleder jeg meg til neste VM-kvalik fordi da vinner Norge, garantert. Det er ingen lag i verden som er så gode på lange innkast på oss – uten at vi vinner en eneste duell. Fem om dagen eller 4-4-2 som det også heter i Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media