Guttene

Av MAY SYNNØVE ROGNE

Christian Bale.
Alder: 26 år
Bale startet sin filmkarriere tidlig. I 1987 hadde han hovedrollen mot John Malkovich i Steven Spielbergs «Empire of the Sun.» Bale har også spilt mot vår egen Sverre Anker Ousdal i Astrid Lindgrens barnefilm «Mio min Mio». Nå er Christian Bale tilbake som psykopatisk morder i den kontroversielle «American Psycho.»

Christian Bale

Wes Bently.
Alder: 22 år
Med sitt mørke og mystiske utseende, tok Bently verden med storm som Ricky Fitts, gutten i nabohuset i Oscarvinneren «American Beauty.» Filmen tok ham rett til topps og timeplanen hans er full. Han er i den eksklusive situasjonen at han må takke nei til filmtilbud. Han filmer nå kostymedrama «Kingdom Come», som er løst basert på Thomas Hardys berømte bok The Mayor of Casterbridge. Han er også snart aktuell i skrekkfilmen «Soul Survivour», hvor de døde kommer tilbake til livet.

Wes Bently

Taye Diggs
Alder: 28 år
Taye begynte sin skuespillerkarriere på teaterscenen. På filmlerrete ble han lagt merke til som Angela Bassets unge elsker i «Stella Got Her Groove Back» Han har også spilt i ungdomskomedien «GO!» og i spøkelsesfilmen «House on the Haunted Hill.». Hans neste prosjekt er «Way of the Gun» hvor han spiller leiemorder. Mot seg har han blant annet Juliette Lewis og Ryan Phillippe.

Taye Diggs

Edward Furlong.
Alder: 23 år
Edward Furlong debuterte som 12 åring mot ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger i «Terminator - Judgment Day.» Siden den gang har vi sett ham som sær kunstner i John Waters «Pecker» og som nynazist i «American History X». Neste film på timeplanen for Edward Furlong er fengselsdrama «Animal Factory » i regi av Steve Buscemi.

Edward Furlong

Joshua Jackson.
Alder: 22 år
Joshua fikk sitt gjennombrudd som den koselige, men til tider ganske håpløse Pacey Witter i i tv-serien «Dawsons Creek». Han har siden spilt i skrekkfilmen «Urban Legends». Hans nyeste film heter «The Skulls». Her spiller han en ung Yale student som blir med i et hemmelig forbund - så skjer det et mord.

Joshua Jackson

Heath Ledger.
Alder: 21 år
Den australsk fødte kjekkasen debuterte på tv-skjermen i serien «Roar», hvor han spilte en keltisk prins. Han landet jackpot med engang han kom til Hollywood og fikk den mannlige hovedrollen i den Shakespeare inspirerte «10 Things I Hate About You.» Til høsten dukker han igjen opp på norske kinoer i storfilmer;som sønnen til Mel Gibson i revolusjonseposet; «The Patriot».

Heath Ledger

Tobey Maguire.
Alder: 25 år
Med sitt sårbare utseende var Tobey perfekt i rollen som den eldste sønnen til Kevin Kline og Joan Allen i «The Ice Storm ». Det var også filmen som gjorde ham kjent for et bredere publikum. Siden den gang har Maguire spilt hovedrollen som såpeoperaslave i «Pleasantville» og i oscarfilmen «Siderhusreglene». I sommer er han kinoaktuell i Ang Lees «Ride with the Devil» Sener i år er han aktuell som eksentrisk elev mot Michael Douglas i «Wonder Boys».

Tobey Maguire

Ryan Phillippe.
Alder: 26 år
Ryan debuterte i såpeoperaen «One Life to Live». Her spilte han den første homofile rollekarakteren i en amerikansk såpeopera. Som de fleste ble også Phillippe kjent på det store kinolerrete i en skrekkfilm «I Know What You Did Last Summer.» Videre spilte han i nattklubb-filmen «Studio 54» mot Neve Campbell og mot sin kone Reese Witherspoon i rollen som den store forfører i «Cruel Intentions.» Han blir snart å se i «Way of the Gun»

Ryan Phillippe

Joaquin Phoenix.
Alder: 26 år
Joaquin er lillebroren til den avdøde skuespilleren River Phoenix. Han begynte sin karriere i tv-serier og bi-roller i en rekke filmer. Han ble for alvor lagt merke til da han ble forført til å drepe i «To Die For» mot Nicole Kidman. Han har også spilt mot Nicolas Cage i «8 mm». Med sitt røffe utseende passer han perfekt til skurkeroller, noe han får bevist i sommerens storfilm: «Gladiator», mot Russel Crowe.

Joaquin Phoenix

Elijah Wood.
Alder: 18 år
Med sitt følsomme utseende var Elijah en populær barnemodell og startet som så mange sin karriere i reklamefilm bransjen. Han slo igjennom som følsom tenåring i «The Ice Storm» Her i Norge har vi nylig sett ham i katastrofefilmen «Deep Impact» og i skrekkfilmen «The Faculty» Han er nå opptatt med sin rolle som Frodo Baggins i triologien «Ringenes Herre.»

Elijah Wood

Les hva andre mener (11 innlegg):

Tobey Maguire. Bo Luuk Beu

10.05.2000

edward furlong marie

10.05.2000

Jon Bon Jovi er best Maryann

10.05.2000

Jon Bon Jovi er kongen. Nina

10.05.2000

Ny stjerne Jarle Hoff

10.05.2000

For en tragisk gjeng... Tom A. Johannessen

10.05.2000

Wes er best!! Lene Brodahl

10.05.2000

Ryan Philippe Elisabeth

10.05.2000

sopern? SIckPuppy

10.05.2000

Indriaty

10.05.2000

de peneste jentene og de deiligste gutta jenny høgseth

10.05.2000