Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gutter på tur

Han burde nesten slippe inn publikum, sjefen for Sponsor Service, Terje Bogen, når han arrangerer sin årlige «oktoberfest» for forretningsforbindelser. Slik kunne flere få del i synet når guttene ankommer i lederhosen og tyrolerhatt med fjær, akkompagnert av hans eget tyrolerorkester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år på torsdagen før femmila i Kollen skjer det. Da kommer Bogens forretningsforbindelser til fest med ompa-musikk, ompamat og ompaøl. Blant dem er kjøpmann Stein Erik Hagen, VG-disponent Aslak Ona, eksbokser Steffen Tangstad, advokat Gunnar Martin Kjenner og de to forgangne NRK-sjefene Tom Berntzen og Einar Førde. Særlig de to siste tror jeg er nette i korte lærbukser med smekke, seler og edelweissbroderier. For ikke å snakke om tyrolerhattene, der de sitter så kjekt på snei.

  • Først blant tilskuerne burde næringsminister Ansgar Gabrielsen stå. Han er møkklei av mannsdominansen i næringslivet. - Kvinnene har fått utdanning og erfaring, men ikke posisjonene, sa han til VG i går. Næringsministeren er i verste fall villig til å skrive om aksjeloven for å tvinge fram 40 prosent kvinner i styrene i børsnoterte selskaper. Etter å ha kastet et blikk på Bogens festdeltakere i lærbukser, kan han ikke være et øyeblikk i tvil, det er bare å finne fram skrivesakene.
  • - «Gutteklubben Grei» må gå i seg selv, svarer Gabrielsen på spørsmålet om hvorfor det er blitt slik at mennene har full kontroll over styrebordene her i landet. De utgjør 78,1 prosent. Dessverre, Gabrielsen, det er lite som tyder på at denne klubben er villig til å gå i seg selv. Tvert imot virker det som om guttekulturen i næringslivet blomstrer som aldri før.
  • Der «Gutteklubben Grei»-effekten slutter, begynner «Gutta på tur»-syndromet. Samme dag som Dagens Næringsliv fortjenstfullt ga oss en viss innsikt i ompafestlighetene hos Terje Bogen, kunne ei annen avis brette ut hvordan firmaet Off Pist lager gøyale fester for forretningslivets rike gutter. Noen arrangementer skjer i all diskresjon. Har man fløyet inn Kylie Minogue til en champagnemottakelse på en raftingflåte i Sjoa, så kan ikke gud og hvermann få vite om det. Men vi fikk høre om festen da aksjemekler Engebret O. Fekene feiret bursdag med 100 av sine beste guttevenner. På badestranda i St. Tropez lå det klart 100 badebukser med deltakernes navn påsydd, Erling Kagge, Einar Fr. Nagell-Eriksen, Ola Mæle.
  • Ansgar Gabrielsen, it's a dirty job, but someone's got to do it.
Hele Norges coronakart