Guy Walters avliver nazimyter

Gir oss den ubehagelige sannheten om de jagede og jegerne.

AVSLØRENDE: Historikeren og journalisten Guy Walters har skrevet en veldokumentert thriller om jakten på stornazistene.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
AVSLØRENDE: Historikeren og journalisten Guy Walters har skrevet en veldokumentert thriller om jakten på stornazistene. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les Dagbladets intervju med Guy Walters her. ANMELDELSE: Historikeren Guy Walters avdekker og avliver mange myter i sin veldokumenterte bok om naziforbryterne som flyktet fra ruinene av Det tredje rike. Er det sant, slik den berømte nazijegeren Simon Wiesenthal hevdet, at «Hitlers brune eminense» Martin Bormann ble observert i Brasil så seint som i 1969?

Og hvordan kunne «dødsengelen» fra Auschwitz, Josef Mengele, så lenge holde seg skjult på flukt i Sør-Amerika? Og hvorfor skulle det ta over 42 år før den beryktede Klaus Barbie, «slakteren fra Lyon», ble dømt til livsvarig fengsel?

Overbevisende «Jakten på ondskapen» gir overbevisende svar på disse spørsmålene, samtidig som forfatteren gransker en rekke vedtatte legender.

Har organisasjonen Odessa virkelig eksistert, eller ble den angivelig hemmelige og mystiske naziligaen skapt av thrillerforfatteren Frederick Forsyth da han trengte en oppfølger til den briljante suksessromanen «Sjakalen» fra 1970?

Det klarte han da også med storselgeren «The Odessa File» (med norsk tittel «Varulv»). Forsyth hevder i forordet her at Odessa ble dannet for å hjelpe naziforbrytere til «et vennligere klima».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer